'Yandaş olmayan gazetecilere basın kartı vermemek için çalışmalar ve listeler yapılıyor'

'Yandaş olmayan gazetecilere basın kartı vermemek için çalışmalar ve listeler yapılıyor'

CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, gazetecilere basın kartlarının verilmemesini Meclis gündemine taşıyarak, "Yandaş olmayan gazetelerde çalışan gazetecilere basın kartı vermemek için çalışmalar ve listeler yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bağlandıktan 13 ay sonra toplanan Basın Kartı Komisyonu’nda muhalif gazetelerde çalışanlara basın kartı verilmeme eğilimi olduğuna işaret ederek, “Kurum içinden gelen bilgilere göre yandaş olmayan gazetelerde çalışan gazetecilere basın kartı vermemek için çalışmalar ve listeler yapılmaktadır” görüşünü dile getirdi.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, İlgezdi, yeni hükümet sistemiyle birlikte kapatılan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün (BYEGM) basın kartı verme yetkisinin devredildiği Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği ilk basın kartı komisyonunu Meclis gündemine taşıdı.

BYEGM döneminde komisyonun yılda en az 3 kez toplandığını anımsatan CHP’li İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi bünyesinde komisyonun 13 ay sonra ilk kez toplanabildiğine işaret etti. Komisyonda Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS); gazeteciler cemiyetleri, Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne de yer verilmediğini kaydeden İlgezdi, “Yandaş olmayan gazetelerde çalışan gazetecilere basın kartı vermemek için çalışmalar ve listeler yapılmaktadır” görüşünü dile getirdi.

Sürekli basın kartı için zorunluluklarını yerine getiren 45 TRT çalışanına kartlarının oybirliği yerine oy çokluğuyla verildiğini kaydeden İlgezdi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
 

DAHA FAZLA