Yandaş manşetten duyurdu: AKP bu sefer de Suriye'ye duble yol peşinde

Yandaş manşetten duyurdu: AKP bu sefer de Suriye'ye duble yol peşinde

Erdoğan, Türkiye'de çöken yollar ve sular altında kalan tüneller yetmezmiş gibi şimdi de Suriye'ye duble yol yapacak.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda sık sık övünerek anlattığı yollar ve altyapı çalışmaları çökerken, bir yağmur yağışıyla Türiye'deki yollar ve tüneller sular altında kalırken, şimdi de ülke bitmiş gibi Suriye'ye yol yapılacağı yandaş manşetinden duyuruldu.

Suriye'de 'ticaret imkanının elverişli olduğu bölgelere' Türkiye'nin duble yollar inşa etmeye başladığı ve yolların Menbiç'e kadar uzanacağının yazıldığı haberden anlaşılan, Erdoğan'ın şimdiki 'işi'nin, burayı da inşaat cehennemine çevirerek ek bir rant alanı yaratmak olduğu görülüyor. 

Yandaş Yeni Şafak gazetesinin 'Suriye'ye duble yol' başlıklı haberi şöyle:

"ÇOBANBEY'DEN MENBİÇ'E DUBLE YOL

Türkiye, askeri harekatlarla güveni tesis ettiği Suriye'de sosyo-ekonomik yatırımlara hız verdi. Oluşturulan güvenli bölgelerde ticaret imkanı Türkiyeli iş insanlarına açılırken, ticaret alt yapısı için de duble yolların inşası devam ediyor. Açılacak gümrük kapısından Çobanbey'e kadar uzanacak duble yollar, planlamalara göre Menbiç'te son bulacak.

EL BAB VE CERABLUS'A UZANACAK

Edinilen bilgilere göre, Çobanbey'e yapılan duble yolun devamında iki güzergahı olacak. Çobanbey'den birinci güzergah El Bab'a, ikinci yol ise Cerablus'a uzanacak. İlerleyen dönemlerde ise bu yolun Menbiç'e kadar yapılması planlanıyor.

SURİYELİ İŞ İNSANLARI FABRİKA KURACAK

Yeni Şafak'taki habere göre, Türkiye'de 8 bin civarında Suriyeli iş insanı bulunuyor ve bunların ülkelerinde fabrika kurması hedefleniyor. Afrin'e özellikle tekstil ve zeytincilikte yoğunlaşması beklenen yatırımlarla bölgedeki istihdama katkı sağlanması ve tersine göçün hayata geçirilmesi hedefleniyor."