Yandaş Limak, dünyanın en büyük 61’inci müteahhitlik şirketi oldu

Yandaş Limak, dünyanın en büyük 61’inci müteahhitlik şirketi oldu

AKP’den aldığı kamu ihaleleriyle dünya çapında da adını listelerin başına yazdıran Limak İnşaat, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 61. sıraya yükseldi.

Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından her sene hazırlanan "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinin 2020 sıralamasında, AKP iktidarı döneminde aldığı kamu ihaleleriyle gündemden düşmeyen Limak İnşaat da 61. sırada yer aldı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'e ait olan şirket, geçtiğimiz sene de aynı listenin 67. sırasında yer almıştı.

'10 MİYAR DOLARI AŞIYOR'

Şu an çalışmaları devam eden Kuzey Marmara Otoyolu ve Çanakkale'ye yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ile Malkara Çanakkale Otoyolu gibi projeleriyle de bilinen Limak, daha önce de 3. Havalimanı projesinin yapımını üstlenen İGA Konsorsiyumu'nda yer alarak gündeme gelmişti. Limak İnşaat'ın havaalanları, limanlar, barajlar, sulama tesisleri, otoyollar ve HES'ler de dahil tamamladığı 100’den fazla projenin toplam değeri ise 10 milyar doları aşıyor. 

KAMU İHALELERİNDE DÜNYA MARKASI

Aldığı bir çok kamu ihalesiyle de kendisinden bahsettiren Limak ayrıca, 2018 yılında Dünya Bankası verilerine dayandırılarak açıklanan '1990-2017 yılları arasında tüm dünyada devletten en çok ihale alan şirketler' sıralamasında da ilk ona girmişti. Limak, Cengiz ve Kolin’in devletten aldıkları ihalelerin toplamı 150 milyar dolara yaklaştı.