Yandaş kapışması: Mehmet Metiner, Nagehan Alçı'ya çattı

Yandaş kapışması: Mehmet Metiner, Nagehan Alçı'ya çattı

Yandaş Negahan Alçı'nın sözlerine AKP'li Mehmet Metiner'den yanıt geldi.

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'nın son yazısında kullandığı "FETÖ’nün ordunun içine yayılmasını da enfekte olmuş orduya panzehir arayışının bir sonucu olarak değerlendiriyorum" ifadeleri yandaşlar arasında tartışma çıkardı. AKP'li Mehmet Metiner "FETÖ neyin panzehiri" başlıklı yazısıyla Alçı'ya tepki gösterdi.

Alçı yazısında "FETÖ’nün ordunun içine yayılmasını da enfekte olmuş orduya panzehir arayışının bir sonucu olarak değerlendiriyorum. Maalesef bir yanlıştan başka bir yanlışa sürüklendik ve 15 Temmuz geldi.

Ancak nasıl ki 27 Mayıs, darbecilik virüsünün ordunun bünyesine girdiği tarih ise 15 Temmuz da bu virüsün bünyeden atıldığı tarih olarak kayıtlara geçme potansiyeli taşıyor. 57 yıl sonra ilk kez ordu, seçilmişlere bağlı ve siyaset kurumunu kendi üzerinde bir otorite olarak görüyor. Cumhurbaşkanı’nın sözleri bu dönüşümü ve bugün gelinen noktanın önemini hatırlattığı için çok önemli..." demişti.

'İYİ NİYETİN DE SINIRI OLMALI'

Metiner Star'da yayınlanan yazısında, Alçı'ya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Kimse kusura bakmasın, FETÖ’yü geldiğimiz bu noktada hâlâ “Darbeci Kemalistler marifetiyle enfekte olmuş orduya karşı bir panzehir arayışı” şeklinde tanımlamak zinhar kabul edilemez.

Milletin ordusunu enfekte eden malum darbeci güruha karşı söylenecek her söz az kalır.

Lakin o mücrimler üzerinden FETÖ’yü “panzehir arayışının sonucu” gibi gösterme gereğinin niye duyulduğunu anlamak mümkün değil.

Bu sözlerin sahibesini tanımıyor olsam iyi niyetinden kuşku duyacağım.

Fakat iyi niyetin de bir sınırı olduğu unutulmamalı.

FETÖ bugünüyle neyse, dünüyle de odur.

FETÖ’nün dününe dair olumlayıcı/arkalayıcı laflar etmek hangi akla hizmettir? diye sorulur elbet."