Yandaş gazete duyurdu: İstanbul'da 30 sandık kurulu başkanı gözaltına alındı

Yandaş gazete duyurdu: İstanbul'da 30 sandık kurulu başkanı gözaltına alındı

Yandaş Sabah gazetesi, İstanbul'da 30 sandık kurulu başkanının gözaltına alındığını ve operasyonun devam edeceğini iddia eden bir haber yayınladı, dakikalar sonra ise haberi sildi.

İleri Haber

Yandaş Sabah gazetesi, İstanbul'da 30 sandık kurulu başkanının gözaltına alındığını ve operasyonun devam edeceğini iddia eden bir haber yayınladı. Haberin çok kısa süre sonra kaldırılması ise olası bir operasyonun sinyali olabileceğini düşündürdü.

Konuyla ilgili Sözcü'ye açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “Yerel seçimlere hile karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan kimse yoktur. Sadece seçim günü asayiş kurallarını bozanlara yönelik bazı işlemler yapıldı” ifadelerini kullandı.

75 KİŞİYE İŞLEM YAPILDI

Açıklamanın devamında ise “Oy pusulasının resmini çeken 16, havaya ateş eden 5, kasten yaralama suçuna karışan 5, sözlü kavga eden 15, telefon ile oy kabinine giren 5, usulsüz ilan dağıtan 3, silah bulunduran 4 olmak üzere 75 kişiye işlem yapıldıktan sonra ifadeleri alınarak serbest bırakıldı” denildi.

NE OLMUŞTU?

Resmi olmayan rakamlara göre CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı olmasına rağmen, AKP'nin adayı Binali Yıldırım 'Biz kazandık' konuşması yapmış ve İstanbul'un dört bir yanına seçimi kazandıklarına ilişkin afişler asmıştı.

Sabah saatlerinde yaptığı konuşmada AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul'da geçersiz oyların AKP'nin kazandığı sandıklarda olduğunu söyleyerek, sonucun değişeceğini ileri sürdü. AKP'nin oylarının yanlış yazıldığını iddia ettiği bir tutanağın ise Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) düzeltilerek verildiği ortaya çıkmıştı.