Yandaş A Haber 'Reza Zarrab' haberini kaldırdı

Yandaş A Haber 'Reza Zarrab' haberini kaldırdı

Yandaş A Haber, ABD'deki davada itirafçı olan Reza Zarrab'a ilişkin övgü dolu ifadelerin yer aldığı haberi kaldırdı.

ABD'de "İran'a yönelik yaptırımların delinmesi" ile ilgili davada Reza Zarrav'ın itirafçı olmasının ardından, bir zamanlar Zarrab'ı öven yandaiş A Haber'den dikkat çeken bir adım geldi. 

AKP'ye yakınlığıyla bilinen müteahhit Ali Ağaoğlu'nun Zarrab'a ilişkin sözlerinin yer aldığı haber, yandaş A Haber tarafından "Rıza Sarraf'a şeref madalyası takmalıydık" şeklinde sunulmuştu. Yandaş kanalın haberin başlığında sözlerin Ali Ağaoğlu'na ait olduğuna atıfta bulunmaması ve bu şekilde duyurması dikkat çekmişti. 

'BURASI ADAM GİBİ BİR ÜLKE OLSAYDI...'

Söz konusu haberde Ağaoğlu, Reza Zarrab'a ilişkin şu ifadeleri kullanıyordu:

Rıza bu ülkeye kötülük yapmadı ki. Amerika'nın tezgahları bu yaşadıklarımız. Kendi bankalarını kullanamıyorlar, parayı bizim Halkbank kazanıyor diye yaptılar bu işleri hep. Bu ticaret İran'ın da işine yaradı. Paraya ihtiyacı var. Adamın malı var satıyor, Türkiye de satın alıyor. Burası adam gibi bir ülke olsaydı, Rıza Sarraf'ı hapse atmak yerine şeref madalyası takardık.

İTİRAFLAR BAŞLAYINCA HABERİ SİLDİLER

Zarrab'ın ABD'de süren davada itiraflara başlamasının ardından ise A Haber söz konusu haberi sitesinden kaldırırken, sosyal medya paylaşımlarını da sildi. A Haber, 17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonları'nın ardından Zarrab'ı canlı yayına çıkarmasıyla da gündeme gelmişti. 

DAHA FAZLA