Yanardağ La Palma’yı yakarken, turizm bakanı turist çekme derdinde!

Yanardağ La Palma’yı yakarken, turizm bakanı turist çekme derdinde!

İspanya’nın güneybatısındaki Kanarya Adaları’ndan La Palma’daki yanardağın dün aktif duruma geçmesinin ardından yüzlerce insanın eve yanarken, Turizm Bakanı Maroto, “Turistler adanın hala açık olduğunu bilecek ve eğer otelleri etkilenmişse kalacak başka yer bularak tatillerinin tadını çıkarabilecek” dedi.

Son bir haftadır 21 binden fazla depremin meydana geldiği La Palma’da dün yerel saatle 16:10’dan itibaren yanardağın faaliyete geçtiği bildirilmişti. Bölgede yaklaşık 5 bin kişi tahliye edilirken 100’ün ev üzerinde yangınlarda zarar gördü.

‘TURİSTLER HİÇ TANIK OLMADIKLARI BİR ŞEYİ GÖREBİLMELİ’

Turizm Bakanı Reyes Maroto halihazırda adada olan veya gitmeyi düşünen turistlere adanın volkanik patlamaya rağmen güvenli olduğuna dair güvence verdiklerini belirtti:

“Turistlerin adaya gelip şüphesiz hiç tanık olmadıkları bir şeyi görebilmeleri için bilgi akışı sağlıyoruz. Bu bilgiler sayesinde turistler adanın hala açık olduğunu bilecek ve eğer otelleri etkilenmişse kalacak başka yer bularak tatillerinin tadını çıkarabilecek.”

Bakan bu durumdan en iyi şekilde yararlanabileceklerini belirterek La Palma’nın doğanın getirdiklerinin tadını çıkarmak isteyen turistler için bir cazibe merkezi olabileceğini söyledi.

Rakipleri bakanın bu gafını aleyhine kullanmakta gecikmedi.

Halk Partisi sözcüsü, bakanın davranışının uygunsuz olduğunu belirterek “Evlerini kaybeden insanlar var” dedi. Partinin genel sekreteri de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yüzlerce insan sahip olduğu her şeyi kaybederken bakan gerçekten bunu söyledi mi, biri doğrulayabilir mi?” diye yazdı.