Yanan Balıklı Rum Hastanesi için 13,8 milyon TL'lik ihale

Yanan Balıklı Rum Hastanesi için 13,8 milyon TL'lik ihale

Hastanenin tarihi binasının çatısı onarılacak.

Tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nde geçen ay yaşanan yangının ardından çatı onarımı için ihale düzenlendi. İhaleyi, 13,8 milyon TL'ye Alba İnşaat aldı.

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki tarihi Balıklı Rum Hastanesi'nin İhtiyarhane binasında 4 Ağustos 2022 tarihinde yangın çıkmıştı. Can kaybının yaşanmadığı yangında tarihi bina kullanılamaz hale gelmişti.

Yangın sonrası binanın tadilatı kapsamında önce çatı onarımını yapmak üzere ihaleye çıkıldı. İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, "Zeytinburnu Balıklı Rum Hastanesi Çatı Onarımı" işi için 1 Eylül günü ihale düzenledi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin habreine göre, belli istekliler arasında düzenlenen ihalede yaklaşık maliyet 14 milyon 737 bin TL olarak açıklandı. 2 geçerli teklif sunulan ihaleyi 13 milyon 899 bin TL'lik en düşük teklifin sahibi Alba İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş kazandı.

Şirket ile 16 Eylül'de sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre çatı onarım işi 13 Aralık 2022 tarihine kadar bitirilecek.

ŞİRKETİN DİĞER İHALELERİ

İhaleyi kazanan şirket daha önce Yıldız Sarayı Büyük Mabeyn Köşkü-Cumhurbaşkanlığı Mabeyn Köşkü, Yıldız Hamidiye Cami, Teşvikiye Cami, Sait Halim Paşa Yalısı, Adile Sultan Kasrı, Kuleli Askeri gibi tarihi yapıların restorasyon ve tadilat işlerini üstlenmişti.