Yaman çelişki: 65 yaş üstü yurttaşlara tedbirsiz izin

Yaman çelişki: 65 yaş üstü yurttaşlara tedbirsiz izin

50 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü yurttaşlar bugün 11.00-15.00 saatleri arasında ilk kez sokağa çıktı. Genel sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Antalya'da 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkış saatlerinde yoğunluklar meydana geldi.

65 yaş üstü yurttaşlara pazar günleri 11.00-15.00 saatleri arasında 'sokağa çıkma izni' verileceğinin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmasıyla, İçişleri Bakanlığı geçen hafta 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşların sokağa çıkma kurallarına ilişkin genelge yayımladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, "81 ilde sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olan yurttaşların ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçilerinin 10 Mayıs Pazar günü, 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek." ifadeleri kullanılmıştı.

50 gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan 65 yaş üstü yurttaşlar bugün 11.00-15.00 saatleri arasında ilk kez sokağa çıktı.

Şehirlerarası kısıtlamanın kaldırılmasıyla birlikte uzun süre sonra hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Antalya'da bu durum çelişki yarattı. 65 yaş üstü yurttaşların sokağa çıkış saatlerinde yoğunluklar görüldü.

ANTALYA TABİP ODASI BAŞKANI UYARMIŞTI

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, kısıtlamanın kaldırılmasıyla vaka sayılarının artıracağından endişe duyduklarını belirterek "Hastane kapasitelerimizin çok fazla dolmaması, sağlık çalışanlarının özverili çalışması sanki bu artışı göğüsleyebileceğimiz özgüvenini oluşturmuş olabilir ama hiç beklenmedik bir şekilde bunun bedeli de çok yüksek olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

DAHA FAZLA