Yalova'da bir kadına 'şort giydiği için' saldıran erkek serbest bırakıldı!

Yalova'da bir kadına 'şort giydiği için' saldıran erkek serbest bırakıldı!

Yalova’da üniversite öğrencisi Beril Nisa Aydın'a 'şort giydiği için' saldıran Hüseyin Aksüt isimli erkek gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Yalova’da üniversite öğrencisi Beril Nisa Aydın, kedi yavrusunu veterinere götürürken, Hüseyin Aksüt isimli erkek tarafından ”Neden şort giyiyorsun?” denilerek saldırıya uğradı.

Gözaltına alınan Aksüt, adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken Beril Nisa Aydın, "Akli dengesinin yerinde olmadığını söylediler ama rapor 2015 yılına aitti’’ dedi.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) hazırlık sınıfı öğrencisi Beril Nisa Aydın şunları söyledi:

"Kısa bir süre önce gözleri görmeyen yavru kedi bulmuştum. Onu her hafta veterinere götürüp tedavisini yaptırıyorum. Dün yine tedavisi için evden çıkarak minibüs durağına doğru yürümeye başladım.

O sırada 60 yaşlarında adamın biri önümde durdu. Ben dedem ve anneanem ile yaşıyorum. İlk başta dedemin arkadaşı olabileceğini, bir şeyler soracağını düşündüm.

Bana, 'Kaç yaşındasın?' diye sordu. 20 yaşımda olduğumu söyledim. Ardından şortumu işaret ederek, 'Sen bunu giyemezsin' dedi ve bana çıkıştı.

'SERBEST KALDIĞINI ÖĞRENDİM'

Bana akli dengesi yerinde olmadığı ve raporu olduğu söylendi. Raporu görmek isteğimi belirttim. Getirilen raporun 2015 yılında alındığı ve 1 yıl geçerliliği olduğu ortaya çıktı.

Daha sonra beni Yalova Devlet Hastanesi’ne götürüp yeniden sağlık raporu aldılar. Yüzüme vurduğu anda burnumda ezilme meydana gelmiş.

O sırada saldırganı savcılığa çıkardıklarını ve adli kontrol şartı ile serbest bıraktıklarını öğrendim."

DAHA FAZLA