Yalova Belediye Başkanlığı’na AKP’li Mustafa Tutuk seçildi

Yalova Belediye Başkanlığı’na AKP’li Mustafa Tutuk seçildi

Vefa Salman, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmişti

Yalova Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk davası nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Vefa Salman’ın milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından, Yalova Belediye Meclisi’nde başkanlık seçimi yapıldı. 3 yıldır başkan vekili olarak görev yapan AKP'li Mustafa Tutuk, oylama sonucunda belediye başkanı seçildi.

Vefa Salman, Yalova Belediye’sine yönelik yolsuzluk davası nedeniyle görevinden uzaklaştırılmış, ardından milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmişti.

Yalova Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Vefa Salman’ın 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili seçiminde aday adayı olmak için istifa etmesi nedeniyle bugün olağanüstü toplandı. Toplantıda, 3 yıldır belediye başkan vekili olarak görev yapan Mustafa Tutuk Cumhur İttifakı tarafından, CHP Grup Sözcüsü Burçin Tangürek ise Millet İttifakı tarafından belediye başkanlığına aday gösterildi.

ÜÇÜNCÜ TURDA SEÇİLDİ

Kapalı oylamayla yapılan seçimin ilk iki turunda Mustafa Tutuk 19, Burçin Tangürek ise 11 oy aldı. Adayların seçilmek için gerekli olan üçte iki çoğunluğu sağlayamaması üzerine üçüncü tur oylamaya geçildi. Bu turda da 19 oy alan Mustafa Tutuk, salt çoğunluğu sağlayarak Yalova Belediye Başkanı oldu.