Yalçın Küçük Hastaneye Kaldırıldı

Yalçın Küçük Hastaneye Kaldırıldı

Evinin merdivenlerinden düşen Yalçın Küçük hastanede tedavi altın alındı.

Prof. Dr. Yalçın Küçük, dün geçirdiği ev kazasında yaralandı.

Akşam saatlerinde evinin medivenlerinden düşen Küçük, Başkent Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. 

Odatv'nin haberine göre kafasını düşmenin tesiriyle çarpan Küçük'ün çekilen kafa tomogrofisi temiz çıkarken, omzunun kırıldığı öğrenildi. Alnı yarılan Yalçın Küçük'e dikiş de atıldı.

Yalçın Küçük'ün bugün hastanede tutulduğu, yarın doktorların uygun bulması durumunda taburcu edileceği belirtildi.

YALÇIN KÜÇÜK KİMDİR?

Yazar ve sosyolog Yalçın Küçük 1938'de İskenderun'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni 1960'da bitiren Küçük, 1966'da ODTÜ'de öğretim üyeliğine başladı, 1971'de doçentliğe yükseldi, 12 Mart 1971 Muhtırası'ndan sonra görevden alındı.

27 Mayıs 1960 Darbesi sonrasında Devlet Planlama Teşkilatı'nda görev alan Küçük, Yön, Emek, Ant dergilerinde sosyalist devrim yanlısı yazılar yazdı. 1973-76 yılları arasında Cumhuriyet Gazetesinin ekonomi servisini yönetti. 1970'lerde,Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) ikinci kez kuruluşu için çalışmalara katıldı, 1975'ten itibaren yayınlanan ve partiye yakınlığıyla bilinen Yürüyüş Gazetesi'nin editörlüğünü yaptı, ancak 1978'de partiden ihraç edildi. 1979'da kendisiyle beraber TİP'ten ihraç edilenlerle birlikte Sosyalist İktidar Dergisi'ni çıkarmaya başladı. Aynı yıl Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde öğretim üyesi oldu. 12 Eylül Darbesi'nden sonra üniversiteden uzaklaştırıldı.

1983'te Bir Yeni Cumhuriyet İçin adlı yapıtından ötürü tutuklanarak, cezaevine girdi; daha sonra aklandı.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra aydınların cunta yönetimine karşı örgütlenmesinde büyük çaba gösteren Küçük, Aziz Nesin ile birlikte Aydınlar Dilekçesi Hareketi'ni örgütleyen Küçük 1980've 90'lı yıllarda çeşitli sol dergiler çıkardı.

1993'te Fransa'ya gitti. Daha sonra Suriye'deki Bekaa Vadisi'ne giderek Abdullah Öcalan ile görüştü, bu görüşmeyi "söyleşi" adıyla kitaplaştırdı. Med TV'de programlar yaptı.

28 Şubat sürecinden sonra 1998'de Türkiye'ye geri döndü ve "Kürtçülük propagandası" yapmaktan suçlu bulunarak iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2000'de tahliye oldu.

2000'li yılların başından itibaren Türkiye'nin yakın tarihiyle ilgili iddialar ve eserler sunarak isim-bilim araştırmalarına yöneldi.SkyTürk adlı televizyon kanalında Kalemler ve Kılıçlar programını yaparken, program kanal tarafından sonlandırıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında, 11 0cak 2009'da tutuklandı, 23 Ocak'ta tarihinde tahliye edildi.

Aynı zamanda sosyalizmin kuruluşunu ekonomipolitik açıdan inceleyen iki bilim insanından biridir.