Yaklaşık 1,8 milyon kişinin yaşadığı Diyarbakır’da sadece 500 koronavirüs testi yapıldı!

Yaklaşık 1,8 milyon kişinin yaşadığı Diyarbakır’da sadece 500 koronavirüs testi yapıldı!

Yaklaşık 1 milyon 800 bin yurttaşın yaşadığı Diyarbakır’da 27 gün içinde sadece 500 adet koronavirüs testi yapılmasını Meclis gündemine taşıyan HDP’li Garo Paylan, ‘’Diyarbakır’a ve diğer bölge illerine test dağıtımında ayrımcılık yapılmakta mıdır?’’ diye sordu.

İzel Sezer - @izelsezer

Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle 30 binden fazla kişi enfekte olurken, yaklaşık 1 milyon 800 bin yurttaşın yaşadığı ve 6 devlet hastanesi, 5 ilçe hastanesi ve bir de eğitim ve araştırma hastanesine sahip olan Diyarbakır’da yalnızca 500 koronavirüs testi yapıldı.

Türkiye genelinde 202 bin 845 test yapılırken Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 27 günde toplam 500 test yapılmasını Meclis gündemine taşıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde "Diyarbakır’a ve diğer bölge illerine test dağıtımında ayrımcılık yapılmakta mıdır?" diye sordu.

'VATANDAŞLARIMIZ NE ZAMAN KORONAVİRÜS TESTLERİNE ULAŞACAKLAR?'

Diyarbakır’da bugüne kadar neden sadece 500 adet koronavirüs testi yapıldığını da soran Paylan, ‘’Vatandaşlarımız ne zaman; yaygın, hızlı sonuç alınan, kolay erişilebilir, ücretsiz koronavirüs testlerine ulaşacaktır?’’ sorusunu da Fahrettin Koca’ya yöneltti.

Türkiye'de koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 649'a ve vaka sayısı ise 30 bin 217'ye çıkarken, dünya genelindeki koronavirüs vaka sayısı ise 1 buçuk milyona doğru ilerliyor.

DAHA FAZLA