Yabancıya ev kiralanmasını yasaklayan AKP'li Fatih Belediyesi, bakanlıktan izin almış

Yabancıya ev kiralanmasını yasaklayan AKP'li Fatih Belediyesi, bakanlıktan izin almış

AKP'li Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, bakanlıktan alınan izinle yılbaşından bu yana yabancıların Fatih'te ikamet edemediğini açıkladı, "Buraya artık daha fazla yabancı yerleşmemeli" dedi.

AKP'li Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, yılbaşında alınan karar ile göçmenlerin ev kiralanmasının yasaklandığını ve geride kalan 8 ayda 7 bin yerleşik göçmenin ilçeden ayrıldığımı açıkladı. 

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'a konuşan Turan, hatırı sayılır göçmen nüfusun olduğunun hatırlatılması üzerine "Şimdi bu sorudan normalde siyasetçiler kaçarlar. Ben kaçmıyorum. Evet doğrudur; Fatih göçmenlerden en çok etkilenen ikinci ilçeyiz biz. Biri Esenyurt biri de Fatih. Ben de bunun farkındayım. Şimdi biz klasik manada bazıları gibi göçmen karşıtlığı üzerinden konuşmuyoruz. Ama şöyle de demiyoruz; yani bir şey yokmuş da demiyoruz. Bir sorun var. Bu sorun yönetilmediği zaman sorun olur. Biz yönetiyoruz. Bir karar aldık birinci ayın 17'sinden, 2021'den itibaren Fatih'te ve Esenyurt'ta; bu bizim Bakanlıktan ricamız oldu, İstanbul'da yaşama izni olan herhangi bir yabancı, ikamet izni olan bir yabancı, Suriyeli ya da başka memleketli Fatih'te herhangi bir ev kiralayamaz." ifadelerini kullandı. 

"BU İŞE ÇOK ASILDIK"

"7 Ocak 2021'den itibaren karar aldık. Fatih'te ve Esenyurt'ta. Bizim bir talebimiz oldu, işin açıkçası bu işe çok asıldık. Çünkü buraya artık daha fazla yabancı yerleşmemeli" ve yabancı düşmanlığını "Bu sefer sosyal dokuda tahribat yapıyor" sözleriyle sergileyen AKP'li Turan, "Ve bu karar için bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Fatih'te son 2021 birinci ayda sekizinci ayın sonu itibariyle 7 bin yerleşik göçmen azalması var" dedi. 

"50 BİN CİVARINDA GÖÇMEN VARDI"

Turan, sözlerini şöyle noktaladı:

"Yaklaşık 50 bin civarında göçmen vardı. Sadece Suriyeli değil, karma. İkamet izinleri olanlardan bahsediyoruz. Hem kayıt dışı olanlardan bahsediyoruz hem de... Mesela Fatih'in nüfusu 400 bin. Ama tabiri caizse şu anda, gündüz kapıları kapatsak içeride 3 milyon kişi var. İkamet eden sayımızda azalma var. Bu bizim için önemli bir karardır. Dolayısıyla Fatih'te göçmen sorunu büyüyen bir sorun değil; bunun altını çiziyorum, artık küçülen bir sorun haline gelmiştir."