Yabancı yatırımcılara çağrı: İstanbul'dan yalı alın

Yabancı yatırımcılara çağrı: İstanbul'dan yalı alın

Fransız haber ajansı yabancı yatırımcılara çağrı yaparak, İstanbul'dan yalı almak için 'fırsat dönemi' olduğunu söyledi. Ajans Katarlı yatırımcıların bu 'fırsat'ı kaçırmadığını da yazdı.

Fransa'nın uluslararası haber ajansı Associated French Press (AFP); yabancı yatırımcılara İstanbul’da yalı almaları çağrısında bulundu. AFP haberinde dolar ve euronun, Türk lirası karşısında değer kazanmasıyla İstanbul’da boğaza nazır tarihi yalıların fiyatlarının yabancı yatırımcılar için cazip hale geldiğini vurguladı.

'TÜRK VATANDAŞLIĞINA DA GEÇERSİNİZ'

Tarihi Osmanlı yalılarını överek yatırımcılara seslenen ajans, Türkiye’den gayrimenkul almaları halinde Türk vatandaşlığına geçişlerinin de kolaylaşacağını söyledi.

Türkiye’den bazı gayrimenkul uzmanlarını referans veren ajans, boğazda 60 adet yalının satılığa çıkarıldığını, boğazdaki yalılara en çok talebin Körfez ülkelerinden geldiğini belirtti. Özelikle Katarlı yatırımcıların pazara hakim olduğunu aktaran AFP, yaşanan son ekonomik çalkantılar sonucu İstanbul’un Körfez yatırımcılar için cennete dönüştüğünü söyledi.

'ELİNİZİ ÇABUK TUTUN'

AFP haberinde, Türk lirasındaki anormal hareketlenmenin yakında aşılabileceği ve yabancı yatırımcıların bu dönemi iyi değerlendirmesi gerektiği de yazıldı. Ajans bu iddiasını Körfez ülkelerinndeki yatırımcılara dayandırdı.