Yaban keçileri için açılan 'katliam ihalesine' Erzincan İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı

Yaban keçileri için açılan 'katliam ihalesine' Erzincan İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı

Erzincan İdare Mahkemesi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açılan 26 dağ keçisinin avlanması ihalesine yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın toplam 26 dağ keçisinin avlanması için açılan 'katliam ihalesine' Erzincan İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

ANKA'nın haberine göre, Erzincan İdare Mahkemesi'nin kararının ardından açıklamalarda bulunan dağ keçilerinin avlanmaması için dava açanlardan Veteriner Hekim Askar Altınöz, “Yaban yaşam canlıları için yaşamak haktır, bizler yaşatmak için varız ve yaşatmaya da devam edeceğiz” dedi.

Erzincan Doğa ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Güler Öztürk ise “Her cana sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma gerekçesine ilişkin de "Nesli yok olma tehlikesi altında bulunan tür ve bunların yaşama ortamlarının korunması esastır. Bir hayvan neslini yok edecek her türlü müdahale yasaktır' maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davada mahkeme yürütmeyi durdurmuştur" denildi. 

 

DAHA FAZLA