Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Kadıköy'de eylem: 'İstanbul ve doğa ile inatlaşılmaz!'

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan Kadıköy'de eylem: 'İstanbul ve doğa ile inatlaşılmaz!'

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı Kadıköy Rıhtım'da eylem yapıyor.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun çağrısıyla, Kadıköy Rıhtım'da toplanan yurttaşlar Kanal İstanbul Projesi'ne karşı eylem yapıyor.

Koordinasyonun çağrısıyla Bostancı'da toplanan eylemciler bisikletlerle Kadıköy'e geldi. Eylemciler Rıhtım'da basın açıklaması yapıyor.

'PROJEYE KARŞI ÇIKMAK İÇİN BİRÇOK SEBEP VAR'

Eylemde konuşanlardan İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Nazmi Algan, "Sular kirlenecek, Marmara Denizi'nde canlı kalmayacak" diyerek tepki gösterdi. Algan, "En başından beri Ya Kanal Ya İstanbul Platformu'nun içindeyiz. Ve bu rant projesine sonuna kadar karşıyız" dedi. Projeye karşı çıkmak için çok fazla sebep olduğunu vurgulayan Algan, "Öncelikle kendi halk sağlı açısından birkaç noktanın altını çizmek istiyorum. Milyonlarca metreküp hafriyat olacak. Binlerce kamyon yollara düşecek. Bunun yarattığı çevre kirliliği, bunun yarattığı toz duman. Havaalanını inşa ederken orada 43 işçi öldü, iş kazalarında, trafik kazalarında. Bunun yaratacağı iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili problemler, burada yaratılacak olan gürültü kirliliği... Bütün bunları göz önünde bulundurmak lazım" dedi.

DAHA FAZLA