Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan çağrı: 'Gün bir araya gelme günüdür'

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'ndan çağrı: 'Gün bir araya gelme günüdür'

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, doğal yaşam alanlarını yok edecek Kanal İstanbul Projesi'nin imar planlarının iptal edilmesi için yurttaşlara itiraz dilekçesi verme çağrısında bulundu.

İleri Haber

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, bilim insanlarının ve yurttaşların getireceği ekolojik yıkım nedeniyle karşı çıkmasına rağmen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsteseniz de istemeseniz de yapılacak" dediği Kanal İstanbul Projesi'nin imar planının iptal edilmesi için itiraz dilekçesi verme çağrısında bulundu.

Sosyal medyadan yapılan çağrıda yurttaşların itiraz dilekçelerini teslim etmek üzere 14 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB) Ataşehir İl Müdürlüğü'nde bulunmaları istendi.

Açıklamada "Su havzasını,tarım alanlarını,ormanları yok edecek planlara 14 Nisan 14:00'da Ataşehir ÇŞB İl Müdürlüğü'ne itiraz ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu'nun çağrısında "Gün temeli yazın atılacağı ifade edilen rant kanalına karşı olduğumuzu ifade etme, yeniden gücümüzü gösterme, bir araya gelme günüdür" denildi.

 

DAHA FAZLA