Wushucu Akyüzler şikayet etti, Birgün'e yine ilan ve reklam kesme cezası verildi

Wushucu Akyüzler şikayet etti, Birgün'e yine ilan ve reklam kesme cezası verildi

TWF'de isimleri birçok usulsüzlükle anılan Akyüzlerin şikayeti üzerine BİK, Birgün'e 3 gün ilan ve reklam kesme cezası verdi.

Basın İlan Kurumu (BİK); Türkiye Wushu Federasyonu'nda (TWF) isimleri birçok usulsüzlüğe karışan Akyüzlerin şikâyeti üzerine Birgün gazetesine 3 gün ilan ve reklam kesme cezası verdi.

TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün geçen sene Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda talimatla sporcu Mustafa Seçkin Çelik’in odasını bastırdığını konu alan 21 Ocak 2021 tarihli “Yasa tanımayan federasyon” başlıklı habere Basın Ahlak Esasları’na aykırı olduğu iddiasıyla BİK’ten ceza geldi. Akyüzlerin şikâyeti üzerine söz konusu haber nedeniyle Birgün'ün resmi ilan ve reklamlarının yanı sıra internet haber sitesi için yararlandığı ek göstergesinin 3 gün süre ile kesilmesine karar verildi.

Şikâyet gerekçesinde, haberin, Basın Ahlak Esasları’nda yer alan “Hakaret edilemez, iftira ve haksız isnat yapılamaz” maddesine aykırı olduğu öne sürüldü. Haber içinde yer alan “2011’de Ankara’da düzenlenen dünya şampiyonasında birinciliğe uzanan Elif Akyüz’ün o şampiyonluğu da büyük tartışma yaratmıştı. Abdurrahman Akyüz’ün kızının şampiyon olması için hakemlere Rolex saat ve bir miktar para verildiği iddia edilmişti. Elif Akyüz’ün kazandığını iddia ettiği diğer 6 dünya şampiyonluğu ise resmi şampiyonluk statüsü taşımıyor” ifadelerinin hakaret olarak ifade edilmesi ise dikkat çekti.

Birgün'de yer alan habere göre, kararda BİK Genel Müdürü ve aynı zamanda TWF As Başkanı olan Rıdvan Duran’ın toplantıya katılmadığının bilgisi verildi. BİK, daha önce birçok kez Wushu skandallarının haberleştirildiği gerekçesiyle Birgün’e ceza vermişti.

DAHA FAZLA