WSJ: Virüsün ilk tespit edildiği düşünülen kişi ortaya çıktı

WSJ: Virüsün ilk tespit edildiği düşünülen kişi ortaya çıktı

Wall Street Journal gazetesi, koronavirüs salgınının çıkış noktasının Çin’in Vuhan kentinden bir 57 yaşındaki bir karides satıcısı olabileceğini iddia etti.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının çıkış noktasının Çin’in Vuhan kentinden bir karides satıcısı olabileceğini iddia etti. Wall Street Journal’ın adını Wei Guixian olarak verdiği 57 yaşındaki kadın, ölümcül virüsün ilk tespit edildiği hastalar arasında yer alıyordu.

Haberde, deniz mahsullerinin satıldığı Huanan Pazarı’nda çalışan kadının 10 Aralık’ta soğuk algınlığı gibi semptomları taşımaya başladğı, tedavi için küçük bir kliniğe gittiği ve sonrasında işinin başına döndüğü bilgileri yer aldı.Yine habere göre; 57 yaşındaki kadın muhtemelen bu süreçte birçok kişinin de enfekte olmasına neden oldu.

Wall Street Journal'ın aktardığına göre, Çince yayın yapan The Paper’a konuşan Wei, “Kendimi bir parça yorgun hissediyordum ancak bu önceki yıllardaki gibi bir yorgunluk değildi. Her kışı genelde griple geçiririm. Haliyle bunu da öyle bir grip sandım” dedi.

Çinli kadın 11 Aralık’ta klinik tedavisi sonrası hastalığının sürmesi üzerine bu kez bir hastaneye gitti. Ancak buradaki doktorun neyin yolunda gitmediğini anlayamadığını ve kendisine ilaç verdiğini anlatan Wei, durumunun daha da kötüleştiğini söyledi.

DOKTOR 'AMANSIZ BİR HASTALIK' DEDİ

Bu kez 16 Aralık’ta Vuhan’daki en büyük hastanelerden birine gidip muayeneden geçen Wei’ye doktoru bunun “amansız” bir hastalık olduğunu ve aynı pazarda çalışan birçok kişinin de benzer semptomları gösterdiğini ifade etti.

İlk belirtileri göstermesinin üzerinden 8 gün geçtikten sonra Wei neredeyse bilinçsiz vaziyette kendini hastanede buldu ve adı sonradan Kovid-19 adını alacak olan bulaşıcı hastalığın ilk hastalarından biri olarak kayıtlara geçti.

Doktorların deniz mahsulleri pazarıyla bu yeni virüs arasında bağlantı olduğunu keşfetmesinin ardından Wei de aralık ayı sonunda karantinaya alındı.

Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu’nun 31 Aralık’ta yaptığı yazılı açıklamaya göre Wei, Kovid-19 teşhisi konan ilk 27 hastadan biriydi, ayrıca Huanan Pazarı’yla doğrudan bağlantılı 24 vaka içinde yer alıyordu.