Vladimir Putin: ABD'de olanlar bazı derin iç krizlerin tezahürüdür

Vladimir Putin: ABD'de olanlar bazı derin iç krizlerin tezahürüdür

ABD'de George Floyd'un polis tarafından öldürmesiyle başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemleri değerlendiren Putin, "ABD'de olanlar bazı derin iç krizlerin tezahürüdür' dedi.

ABD'de George Floyd'un polis şiddeti yüzünden hayatını kaybetmesiyle Atlanta'da başlayan ve tüm ülkeye yayılan eylemleri değerlendiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD'de olanlar bazı derin iç krizlerin tezahürüdür' dedi.

Rusya devlet televizyonu Rossiya1'e yaptığı açıklamada Putin, "ABD'de olanlar bazı derin iç krizlerin tezahürüdür" diyerek, bunları ABD Başkanı Donald Trump'ın iktidara gelmesinden itibaren gözlemlediklerini söyledi.

'ABD'NİN SİYASİ SİSTEMİNDE SORUNLAR VAR'

Putin, "Trump, demokratik şekilde seçimleri kazandı. Kaybeden taraf ise meşruiyetini sorgulamak için her türlü masalı uyduruyor" diye konuştu.

Yeni tip koronavirüs salgınının ABD'deki birçok sorunu ortaya çıkardığını söyleyen Putin, ABD'nin siyasi sisteminde de sorunlar olduğunu belirtti.

Putin, "Sorunun, parti grupların çıkarlarının tüm toplum ve halkın çıkarlarının üstüne çıkarılmasında kaynaklandığını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

'YENİ SİLAH KOMPLEKSLERİNİ DEVREYE SOKUYORUZ'

Vladimir Putin, Rusya'nın yeni silah tiplerin geliştirilmesi konusunda ilk sırada olduğunu iddia ederek "Sadece mevcut silahlanma potansiyelimizi modernize etmiyoruz, yeni kompleksleri de devreye sokuyoruz. Bu anlamda, bu göstergeyle dünyada bir numara olduğumuz söylenebilir" dedi.