Vizyonda bu hafta: 8 film izleyiciyle buluştu

Vizyonda bu hafta: 8 film izleyiciyle buluştu

Bu hafta vizyona giren 8 yeni film arasında en dikkat çekeni, usta yazar Yaşar Kemal’in hayatını anlatan “Yaşar Kemal Efsanesi”.

İleri Haber

Bu hafta 8 yeni film vizyona girerken, Yaşar Kemal’in hayatını anlatan ve Başka Sinema Gösterimleri kapsamında vizyona giren “Yaşar Kemal Efsanesi” haftanın öne çıkan filmi oluyor. Usta yazarın hayatını, edebiyatını ve mücadelesini daha önce yayınlanmamış arşiv görüntüleri eşliğinde sinemalarda izleyebileceğiz.

Sinema Kolektifi’nin hazırladığı listeye göre, !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterimleri yapılan “Dev Avcısı” ve “Sıkı Dostlar” filmlerinin yanı sıra, Mehmet Güreli’nin yönetmenliğini yaptığı “Dört Köşeli Üçgen” sinemaseverlerin izleyebileceği diğer alternatifleri oluşturuyor. Aksiyon severler için ise, Görevimiz Tehlike serisinin 6. filmi olan “Mission: Impossible – Yansımalar” da bu hafta vizyona girdi.

1-Yaşar Kemal Efsanesi

Yönetmen: Aydın Orak

Dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal’in doğumundan ölümüne tüm hayatı, kendi ağzından ve hayatına yakın tanıklık etmiş dostlarının anlatımlarıyla beyaz perdeye aktarılıyor. Efsane yazarın hayatının dönüm noktaları destansı bir anlatım biçimiyle sergileniyor. Yaşar Kemal’in daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış arşiv görüntülerinden, yüzlerce saatlik kaynaklardan derlenmiş ses kayıtlarından ve binlerce sayfalık dokümandan yararlanıldı. Yaşar Kemal Efsanesi dev bir çınarın mücadelesi, edebiyatı, hayatı ve yüzyıla damgasını vuran olaylara karşı tavrıyla sinematografik bir anlatımla resmediliyor.

2-Dev Avcısı

Yönetmen: Anders Walter

Oyuncular: Zoe Saldana, Madison Wolfe, Imogen Poots

12 yaşındaki Barbara Thorson, gerçek hayatta yaşadıklarıyla başa çıkmak için devlerle savaştığı, canavarlarla ve büyüyle bezeli hayali bir dünyaya sığınır. Alışagelmedik tavırları ve korkusuzluğuyla, yaşıtları arasında aykırı durmakla beraber yer yer öğretmenlerini de ürkütür. Barbara’nın devlerle savaşmak zorunda olması, zamanla dramatik bir gerçeği gün yüzüne çıkarıyor.

3-Dört Köşeli Üçgen

Yönetmen: Mehmet Güreli

Oyuncular: Kaan Çakır, Mustafa Dinç, İlyas Özçakır

İflah olmaz bir gözlemci hikâyemizin kahramanı. Hemen hemen herkesi ve her şeyi görüp izlemeyi, bütün ayrıntıları öğrenmeyi kendine ilke edinmiş kahramanımız, bir tütün deposunda çalışıyor. Her ne kadar etraftakiler ona “Gözlemci” diye seslense de, o aslında bir bekçi. Hem gözlem yapıyor hem de gözlemlerini kullanıyor aslında. Tutunamıyor ama. Gözlemlerini ulu orta söyleyen, rahatlıkla kullananlar sevilmezler çünkü. Dörtgenin üç köşesi mi vardır yoksa dörtgenin köşesinde durduğunda, üç köşeyi gördüğün için, üç köşesi mi vardır? Bir dörtgen, üç köşeli de olabilir mi?
 

4-Sıkı Dostlar

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Steve Carell, Laurence Fishburne, Bryan Cranston

Larry Shepherd(Steve Carell) 30 yıl önce birlikte Vietnam’da savaştığı dostları Sal ve Richard’ı arar. Zor gününde yanında eski dostları olsun ister. Ama yıllar hepsini çok değiştirmiştir. Eskiden yerinde duramayan Richard(Laurence Fishburne) artık rahiptir. Sal(Bryan Cranston) ise çocuksu ruhunu hiç kaybetmemiş, hayata alaycılıkla yaklaşan bir bar işletmecisidir. Ne kadar değişmiş olurlarsa olsunlar bu üç tertip, zor bir görev için tekrar bir araya gelseler de bol sohbetli, bol kahkahalı, unutamayacakları bir yolculuğa çıkarlar.
 

5-Madame

Yönetmen: Amanda Sthers

Oyuncular: Toni Collette, Rossy de Palma, Harvey Keitel

Amerikalı çift Bob ve Anne romantik şehir Paris’te bir malikaneye taşınmışlardır. Çift, yüksek sosyeteden dostları için özel bir akşam yemeği düzenleyecektir. Son dakikada eklenen bir konuk nedeniyle davetli sayısının 13’e çıkması, uğursuzluk getirecek diye mükemmeliyetçi ev sahibesini rahatsız eder. O da çözümü hizmetçisi Maria’nın 14. kişi olarak yemeğe katılmasında bulur. Tabii eksantrik ve aristokrat bir zengin gibi davranarak rol yapması şartıyla! Maria, yemekte rol yaparken tesadüfen sanat uzmanı konuk David ile yakınlaşınca olaylar beklenmedik bir şekilde gelişir. Maria’nın gerçek kimliğini saklayarak romantik bir aşka yelken açması üzerine Anne, bu ilişkiyi bitirmek için elinden geleni yapacaktır.
 

6-Mission: Impossible – Yansımalar

Yönetmen: Christopher McQuarrie

Oyuncular: Tom Cruise, Rebecca Ferguson, Henry Cavill

Görevimiz Tehlike serisinin 6. devam halkasıdır. Filmin başrolünü Tom Cruise üstlenirken kadroda Luther Stickell rolündeki Ving Rhames, Benji Dunn rolündeki Simon Pegg ve Ilsa Faust rolündeki Rebecca Ferguson, Alan Hunley’i canlandıran usta oyuncu Alec Baldwin, Solomon Lane’i canlandıran Sean Harris, Julia Meade’i canlandıran Michelle Monaghan, Henry Cavill, Vanessa Kirby ve Angela Bassett yer alıyor.
 

7-Dipdip: Bir Okyanus Macerası

Yönetmen: Julio Soto Gurpide

İnsanların dünyayı terk ettiği, okyanusların her yeri kapladığı gelecekte bir zaman. Maceraperest Dipdip, tombik bir ahtapottur. Arkadaşları zeki mi zeki fener balığı Evo ve derinlerde yaşamayı seven Alice’in evleri yıkılır. Denizlerin koruyucusu Kraken, yeni bir ev bulmaları için üç maceraperesti uzaklara gönderir. Yanlarına katılan gözü pek Maura ile birlikte sular altındaki New York’tan Titanik’e ve Kuzey Kutbu’na uzanan harika ama tehlike dolu bir yolculuğa koyulurlar.
 

8-Kabir Azabı

Yönetmen: Arkın Aktaç

Oyuncular: Canan Çiftel, Hakan Özgömeç, Özlem Başkaya, Uğur Kaya, Ebru Saçar Aktaç

Ozan, iş hayatında çok başarılı bir avukattır. Başarı ile birlikte kibirli ve anlayışsız birisi haline gelmiştir. Doğum gününde yaşadığı olaylar tüm hayatını alt üst eder. Yaşadığı kabuslar onu adım adım kaçınılmaz sona doğru taşımaktadır. Başına gelen garip ve gizemli olayları çözmenin tek yolu kendisiyle hesaplaşmasıdır. Ölüm’ün soğuk nefesi kendini hatırlatmaya başlamıştır.

Kaynaksinemakolektifi.com

DAHA FAZLA