Vizyonda bu hafta 7 yeni film

Vizyonda bu hafta 7 yeni film

Sinema Kolektifi tarafından hazırlanan 'Vizyonda Bu hafta' (5-12 Ekim 2018) seçkisini okuyucularımıza sunuyoruz.

1-Aydede

Yönetmen: Abdurrahman Öner
Oyuncular: Reha Özcan, Ezgi Mola, Mehmet Özgür, Bilal Çelik, Ayşenil Şamlıoğlu

Küçük yaşta babasını kaybetmiş olan Bekir’in annesi Rabia ile dedesi İlyas, birlikte kasabanın tuhafiye dükkânını işletmektedir. İlyas vefat edince, üzülmemesi için Küçük Bekir’e çok sevdiği dedesinin öldükten sonra Ay’a gidip, Aydede olduğu söylenir. Bekir televizyonda gördüğü Badi filmindeki gibi, bir bisiklet alıp Ay’a uçmayı ve dedesini görmeyi hayal eder.

Annesi Rabia ise, ablası ile aralarında çektikleri miras kurasında, oturdukları evle tuhafiye dükkânını kaybeder, ardından ablası ile amansız bir miras kavgasına tutuşur. Yaşadığı platonik aşk, Rabia’nın hayatını daha da zorlaştıracaktır.

2-Babamın Ceketi

Yönetmen: Müfit Can Saçıntı
Oyuncular: Mert Turak, Elif Nur Kerkük, Erkan Can, Müfit Can Saçıntı, Ayşen Gruda

Babamın Ceketi, evlenebilmek için iş bulmaya çalışan bir gencin hikayesini anlatıyor. Bir süredir birlikte olan Ferhat ve Aslıhan ilişkilerini evlilikle taçlandırmak istemektedir. Fakat Ferhat’ın işsiz olması evlenmeleri önünde büyük bir engeldir. Bu sırada Aslıhan’ın babasının kalp krizi geçirmesi durumu daha da çıkmaza sokar. Aslıhan’ın babası yaşadığı sağlık sorunu sonrası kızına evlenmesi için baskı yapmaya başlar. Babası ölmeden önce kızının mürüvvetini görmek istemektedir. Fakat bunun için Ferhat’ın iş ve düğün için para bulması gerekir.

Bu süreçte Ferhat’ın en büyük destekçilerinden biri de babası İbrahim’dir. Oğlunu okutarak en iyi babalığı yaptığını düşünen İbrahim şimdi de ona iş aramaya başlar. Mahalleden arkadaşı Penguen Ersin’in de yardımıyla iş aramaya başlayan Ferhat kendisini türlü maceraların içerisinde bulur.

3-Venom: Zehirli Öfke

Yönetmen: Ruben Fleischer
Oyuncular: Woody Harrelson, Michelle Williams, Tom Hardy

Eddie Brock hırslı bir muhabirdir. Sevgilisinin çalıştığı araştırma firmasının sahibi de peşinde olduğu hikayelerden biridir. Kötü niyetli ve kendi amaçları doğrultusunda hareket eden bu adamın hikayesinin peşinde koşarken, Eddie, sadece simbiyoz hâlinde yaşayabilen ve adrenalinle beslenen uzaylı bir organizmanın firma tarafından keşfedildiğini ve insan deneklerle birleştirilmeye çalışıldığını öğrenir. Ancak araştırmasında fazla ilerleyen Eddie, Venom adı verilen bu organizmanın sıradaki taşıyıcısı olur. Bir yandan vücudunu ve zihnini kontrol altına alan organizmayla mücadele eden Eddie, bir yandan da firma sahibinin kendisini öldürmesi için gönderdiği kişilerden kaçmalıdır…

4-Johnny English Tekrar İş Başında

Yönetmen: David Kerr
Oyuncular: Olga Kurylenko, Emma Thompson, Rowan Atkinson

Rowan Atkinson, çok sevilen tesadüfi gizli ajan rolüne tekrar dönüyor. Yeni macera, bir siber saldırının, Britanya’daki tüm aktif gizli ajanların kimliklerini ortaya çıkarması ve Johnny English’in gizli servisin son umudu olarak görev almasıyla başlıyor. Emeklilikten geri çağrılan English, baş hacker’ı bulma göreviyle aksiyona balıklama dalıyor. Çok az yeteneğe ve analog yöntemlere sahip olan Johnny English’in görevi başarıyla tamamlaması için modern teknolojinin zorluklarının üstesinden gelmesi gerekiyor.

5-İstanbul Muhafızları: Ab-ı Hayat Çeşmesi

Yönetmen: Çağrı Cem Bayraklı
Oyuncular: Lemi Filozof, Ali Uyandıran, Gözde Mukavelat, Suna Selen, Funda Güray

Hikaye günümüzde geçmektedir. Ab-ı Hayat çeşmesine ulaşmaya çalışan iki fedainin yolu İstanbul Muhafızları çizgi dizisinin senaristi Aslı ile kesişir. Aslı’nın patronu Ayşen, Aslı’dan Gümüşçüler Çarşısı’nı tanıtan bir bölüm yazmasını ister. Rivayete göre İstanbul’un altındaki saklı kalmış hazinenin sırrı gümüş ustalarına emanettir. Bu sırrın son koruyucusu ise Veli Dede’dir. Fakat bilinmeyen şey, bu hazinenin altın, elmas veya yakut değil, içenleri hastalıktan ve yaşlılıktan uzak tutan “hayat suyu” olmasıdır. Aslı büyük bir maceranın içine girer ve tabii İstanbul Muhafızları da.

6.Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikayesi

Yönetmen: Sinan Kaçar
Oyuncular: Cemre Kurum, Ecenaz Üçer, Feyyaz Gümüş

Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikayesi, cini bile canından bezdiren, kendilerini kurtarabilmek için birbirlerini bile düşünmeyen bir grup umarsız gencin yaşadıklarını konu ediyor. Birbirinden gamsız grup genç eğlenceli vakit geçirmek için bir yer kiralamaya karar verir. Ucuz bir konak bulan gençler bunun büyük bir şans olduğunu düşünerek hemen kiralar. Fakat konak düşledikleri gibi değildir. Odalarına yerleştikten sonra bir araya toplanan gençler sohbet etmeye başlar. İçlerinden biri evin büyülü olduğu ile ilgili korkunç hikayeler anlatmaya başlayınca ortamda derin bir sessizlik oluşur. Herkes gerilmiştir ama anlatılanların sadece şaka olduğunu anladıklarında eğlencelerine devam ederler. Bu sefer korku hikayelerini bir tık yükseltip ruh çağırmaya karar verirler. Fakat bu sefer işler pek de düşledikleri gibi gitmeyecektir.

Yönetmen koltuğunda Sinan Kaçar’ın oturduğu korku-komedi türündeki filmin senaryosunu Gökhan Tosun kaleme alıyor. Oyuncu kadrosunda Cemre Kurum, Ecenaz Üçer, Feyyaz Gümüş, Esra Beril Atahan, Doğa Yavuz, Onur Durmaz gibi isimler yer aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Soner Buvan üstleniyor.

7-Sokak Sınıfı

Yönetmen: Mehmet Yaşa
Oyuncular: Emrah Yaman, Mehmet Yaşa, Sedat Önder, Ömer Kızı
Mahallenin okuma yazma bilmeyen gençleri, okuldan kaytaran çocukları sokakta eğitmek için bir maceranın peşinde koşarlar. Rıfkı, Mahmut, Emrah ve Ömer gizliden gittikleri başka bir okuldan öğrendikleri şeyleri sokakta kurdukları sınıfta öğrencilere anlatmaya çalışırlar. Sokak macerasına başlayan arkadaşların komedi türündeki sokak sınıfı izleyiciye bir birinden farklı dersler vermektedir.


 

 

DAHA FAZLA