Vizyonda Bayram Haftası: 6 Yeni Film İzleyiciyle Buluştu

Vizyonda Bayram Haftası: 6 Yeni Film İzleyiciyle Buluştu

Bayram haftasında 6 yeni film seyirciyle buluştu. Haftanın öne çıkan filmi Polonyalı yönetmen Malgorzata Szumowska’nın son filmi “Yüz”.

İleri Haber

Bu hafta 6 yeni film vizyona girdi.

Sinema Kolektifi’nin derlediği filmlerden öne çıkanı ise, Berlin Film Festivali’nden Jüri Büyük Ödülü alan Polonyalı yönetmen Malgorzata Szumowska’nın “Yüz” adlı son filmi.

1-Yüz

Yönetmen: Malgorzata Szumowska

Oyuncular: Mateusz Kosciukiewicz, Malgorzata Gorol, Agnieszka Podsiadlik

Filmin ana karakteri, Polonya’da bir kasabada yaşayan ve buradan kaçma hayalleri kuran, metal müzik hayranı Jacek. Dünyanın en büyük İsa heykelinin inşaatında çalışan Jacek’e geçirdiği iş kazasının ardından Polonya’nın ilk yüz nakli uygulanır. Ameliyatın ardından herkesin Jacek’e karşı davranışı değişir. Kimlik, beden ve toplum politikalarına ciddi ancak kara mizahı ihmal etmeyen bir bakışla yaklaşan Szumowska, filmini “yetişkinler için bir masal” olarak tanımlıyor.

2-Edepsiz Kuklalar

Yönetmen: Brian Henson

Oyuncular: Elizabeth Banks, Maya Rudolph, Melissa McCarthy

Film, insanlar ve kuklaların birlikte yaşadığı bir dünyada geçiyor. Ancak bu dünyada kuklalar ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. 1980’li yılların çocuk programı The Happytime Gang’in oyuncu kuklaları bir bir ölü bulunmaya başladığı zaman alkolik ve gözden düşmüş bir LAPD dedektifi dedektifliğe soyunuyor ve bu ölümlerin peşine düşüyor…

3-Tanrıdan Gelen

Yönetmen: J. Van Auken

Oyuncular: Barrow Davis-Tolot, Lillian Solange Beaudoin, Shelly DeChristofaro

John olağanüstü psişik güçlere sahiptir, ölüleri görmekte ve onlarla iletişime girmektedir. Bellvue aile imparatorluğunun son varisinin şüpheli ölümünü soruşturmaktadır. John, aile ve güçleri hakkında gerçeği ortaya çıkarmak için deliliğin derinliklerine kadar girmelidir.

4-Acayip Güzelim

Yönetmen: Marc Silverstein, Abby Kohn

Oyuncular: Michelle Williams, Tom Hopper, Amy Schumer

New York’da iyi bir işi, dairesi ve arkadaşlıkları olan Renee tüm bunlara rağmen kurduğu büyük hayallerine ulaşamadığı için mutsuzdur- ta ki kafasını çarptığı bir kazadan gözlerini açıp aynaya bakana kadar. Tam bir mucize gibi, sanki büyülü bir değnek dileğini yerine getirmiş gibi, tıpkı istediği gibi Renee artık güzel bir kadındır! Bu fiziksel değişimle beraber Renee’nin hayatı da hep istediği gibi değişmeye başlar. Hayalindeki iş, ilişki ve ilgi…Ama Renee’in bilmediği bir şey vardır? Aslında her şey değişmiş olsa da değişmeyen tek bir şey vardır: Renee’in dış görünüşü!

5-Facia Üçlü

Yönetmen: Ramazan Özer

Oyuncular: Sefa Kındır, Mami Emen, Emre Gül

Talihsiz tesadüfler sonucu hayatları kesişen üçlü Emre’ye dedesinden kalan tarlaları almak için köyün yolunu tutar. Esas plan tarlaların üzerine konmakken Emre’nin muhtarın kızına aşık olması ile işler değişir. Kızı elde etmek için denemedikleri yol kalmayan üçlü işi araba yarışına kadar götürür. Köyde düzenlenen araba yarışının kazananı üçlünün planını tekrar alt üst edecektir.

6-İki İyi Çocuk

Yönetmen: Mehmet Demir Yılmaz

Oyuncular: Hamdi Alkan, Murat Serezli, Sarp Levendoğlu, Sevcan Yaşar, Kazım Karakadıoğlu

Zihinsel engelli Ercan, çocukken babasını trafik kazasında kaybetmiştir. Derin acılar yaşamış, bundan çıkış yolunu da kendini polis ilan etmekte bulmuştur. Antakya’da annesiyle birlikte yaşayan Ercan’ın özel dünyasına tüm şehir saygı duymakta ve kendisine sevgi göstermektedir. Ercan’ın hayali bir polis üniformasına sahip olmaktır. Şehre yeni atanan baş komiser Serdar ile Ercan arasında çok özel bir bağ oluşur. Ercan, hiçbir planı tutmayan beceriksiz definecilerin kaçakçılık planlarına dahil edilince işler karışır. Komiser Serdar, bir yandan âşık olduğu Defne’nin peşinde koşacak bir yandan Ercan’ı tehlikelerden uzak tutmaya çalışacaktır.

Kaynak: sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA