Vize başvurusu kararında şartlı 'yumuşama'

Vize başvurusu kararında şartlı 'yumuşama'

ABD’nin Türkiye’ye yönelik uyguladığı vize başvurularının askıya alınma kararında yeni gelişmeler yaşandı.

ABD vize bilgi servisi, bugün ABD’ye vize başvurusu yapan Türkiye vatandaşlarına bir e-mail gönderirken, e-maillerde Türkiye vatandaşları tarafından ABD’ye yapılan sınırlı ölçüde vize başvurusunun kabul edilmeye başlandığı belirtildi.

ABD vize bilgi servisinin başvuru sahiplerine gönderdiği mesajda şu ifadeler yer aldı: 

"Türkiye’deki ABD misyonu, sınırlı ölçüde vize başvurularını kabul etmeye başlamıştır. ABD'ye seyahat etmek isteyen başvuru sahipleri artık yeniden randevu alabilirler. Ancak, sınırlı sayıda randevu verilebileceğinden normalden daha uzun bir bekleme süresi olabilir. Bazı durumlarda acil randevu alınabilir. Eğer acil bir seyahatiniz söz konusu ise ve istediğiniz tarihe randevu alamıyorsanız, lütfen boş olan en yakın tarihi seçiniz ve ardından acil başvuru için gereken adımları izleyiniz. Acil başvuru talebinde bulunurken lütfen seyahatinizin neden acil olduğunu açıklayınız ve önceki randevunuzun iptal edildiğini belirtiniz.”

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KARARI OLUMLADI

Sputnik'te yer alan habere göre; Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın kaynakları tarafından açıklamada söz konusu yumuşama kararının 'olumlu' olduğu değerlendirilirken, "Konsolosluk dairemiz atılacak adımları değerlendiriyor" denildi.

‘AKP GÜVENCE VERDİ’

Konuyla ilgili ABD  Büyükelçiliği tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada; Türk hükümetinin ABD'nin Türkiye'deki çalışanlarının gözaltına alınmayıp tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence verdiği belirtilirken, "Bundan sonra Türk hükümeti bizim yerel bir çalışanımızı gözaltına alma ya da tutuklama niyeti önceden Amerikan hükümetine bilgi vermeyi taahhüt etmiştir" denildi.