Viyana'daki saldırının faili IŞİD'e katılmayı hedeflerken yakalanmış

Viyana'daki saldırının faili IŞİD'e katılmayı hedeflerken yakalanmış

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir sinagog yakınlarında yaşanan silahlı saldırının failinin IŞİD sempatizanı olduğu açıklandı.

Avusturya’nın başkenti Viyana'da dün gece meydana gelen katliamın, cihatçı terör örgütü IŞİD sempatizanı bir saldırgan tarafından yapıldığı açıklandı. Terör saldırısında ölü sayısı 4’e yükselirken, 15 kişi de yaralandı. Ülkede üç günlük yas ilan edildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Harald Sörös terör saldırısına ilişkin Avusturya medyasına yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 4’e yükseldiğini söyledi. Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau da saldırıda 15 kişinin yaralandığını, bunlardan 7'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

SALDIRGAN IŞİD SEMPATİZANI ÇIKTI

Öte yandan, İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise düzenlendiği basın toplantısında, terör saldırısına ilişkin son gelişmeleri paylaştı. Nehammer, silahlı saldırının ardından polisle girdiği çatışmada öldürülen saldırgan için "İslamcı terörist" ifadesini kullandı. Öldürülen saldırganın, geçmişte Suriye'de IŞİD'e katılmayı hedeflerken yakalanarak cezaevine konduğu ve geçen aralıkta serbest kaldığı ve Avusturya-Kuzey Makedonya çifte vatandaşı olduğu bildirildi.

Avusturya Başbakanı, saldırıda yaralanan 15 kişiden 7'sinin hayati tehlikesinin bulunduğunu aktardı. 

CBS News'in haberine göre, bugün saldırıyla bağlantılı olduğu iddia edilen en az iki kişi gözaltına alındı.