Viyana'daki saldırıda yaralanan Tayyip Gültekin, yaşananları anlattı

Viyana'daki saldırıda yaralanan Tayyip Gültekin, yaşananları anlattı

Viyana'da meydana gelen silahlı saldırıda, bacağından yaralanan Recep Tayyip Gültekin, yaşadıklarını anlattı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında meydana gelen silahlı saldırıda bacağından yaralanan Tayyip Gültekin yaşananları anlattı. 

Gültekin, kentin turistik bölgesi birinci Viyana'da arkadaşı Mikail Özer'le birlikteyken silah sesi duyduklarını ve seslerin geldiği yöne doğru gittiklerinde bir saldırganın yoldan geçen sivil bir kişiyi vurduğunu gördüklerini söyledi.

Gültekin, yaralı kadına yardımcı olduğunu ve yakındaki bir restorana yaralıyı taşıdığını kaydetti.

Gültekin, o anları şu şekilde anlattı:

"Yaralı kadını yakındaki bir restorana taşıdıktan sonra, terörist silahını bana doğrulttu. O esnada kendimi yere atarak, takla atmaya çalıştım. Sanırım elinde uzun namlulu pompalı olarak tabir edilen silahtan vardı. Bu silahtan çıkan bir saçma sağ bacağımın arkasına isabet etti. Ancak çok büyük bir yaralanmaya yol açmadı. Arkadaşımın aracına binerek, durumu polise bildirmek için bir sonraki polis karakoluna gittik.

'EN BAŞTA HASTANEYE GİTMEK İSTEMEDİM'

Ayağımdaki yara çok büyük olmadığı için hastaneye gitmek istemedim, ambulanstakiler beni hastaneye götürme teklifinde bulundular ancak çatışmaların şiddetinden çok sayıda yaralı olacağını düşündüğüm için yük olmak istemedim. Ama silahtan çıkan saçma hala ayağımda ve şimdi biraz daha durum sakinleştiği için bir hastaneye gidip tedavi olacağım."