Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı: 4 kişi yaşamını yitirdi

Viyana'da sinagog yakınlarında silahlı saldırı: 4 kişi yaşamını yitirdi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir sinagog yakınların silahlı çatışma yaşandı. Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu aktarıldı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı yaşandı. Viyana polisi, saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı ve ölülerin de olduğu bilgisini paylaştı.

Viyana'nın Schwedenplatz bölgesindeki bir sinagog yakınında silahlı saldırı meydana geldi. Sputnik'te yer alan habere göre polis, açılan ateşe karşılık verirken saldırgan kaçtı. Haberde, saldırı sırasında bir polisin yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.

Viyana polisi, yaptığı açıklamada saldırı sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığı bilgisini vererek, saldırganı yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını kaydetti. Polis, ayrıca yurttaşlara olay yerinden uzak durma çağrısında bulundu.

SALDIRIDA 1'İ POLİS 4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan saldırganlardan birinin üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiği bildirildi. Saldırının terör eylemi olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Bununla birlikte saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Öte yandan sosyal medya kullanıcıları, sadırıya ilişkin çok sayıda video görüntüsü paylaştı.

Viyana polisi, açıklamasında bir saldırganın öldürüldüğü, diğerinin kaçtığını açıkladı. Polis, saldırının 6 farklı noktada gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Bununla birlikte saldırıda 1'i polis 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 7'si ağır 15 kişinin yaralandığı bildirildi.