Viyana’da ‘Erdoğan’ sloganlı, tekbirli saldırılara karşı kitlesel protesto

Viyana’da ‘Erdoğan’ sloganlı, tekbirli saldırılara karşı kitlesel protesto

Viyana’da Türkiyeli devrimci, demokrat ve sol hareketlerin eylem ve binalarına faşist saldırılarda bulunuldu. Polisin seyirci kaldığı saldırılar dün yüzlerce kişinin katıldığı bir gösteriyle protesto edildi. 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türkiye’den göçen faşist grupların devrimci, demokrat, sol harekete ait derneklere saldırıları kitlesel şekilde protesto edildi.

Bu hafta ilk olarak olarak Avrupa Kadın Dayanışması’nın çarşamba günleri düzenlediği eyleme saldıran faşist gruplar perşembe günü de Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’nu (DİDF) hedef aldı.

ETHA’nın haberinde Avusturya polisinin saldırılar karşısında herhangi bir müdahalede bulunmadığı belirtildi. Faşist grupların saldırı sırasında “Recep Tayyip Erdoğan” sloganı attığı ve tekbir getirdiği de gelen haberler arasında. 

Saldırıların antifaşist gruplar tarafından dün düzenlenen bir gösteriyle protesto edildiği bildirildi. 

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) tarafından yapılan açıklamada, “Faşist saldırılara karşı tüm devrimci, ilerici güçleri birleşmeye ve her alanda birleşik devrimci mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

TİP'TEN AÇIKLAMA

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Avrupa örgütü de yaptığı açıklamada saldırıları kınadı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Saray Rejimi bir süredir Türkiye’de uyguladığı ırkçı-gerici, anti demokratik, otoriter-kutuplaştırıcı politikalarını Avrupa’da yaşayan Türkiyeliler arasında da yaygınlaştırmaya çalışıyor. Bunun için yüzlerce istihbarat elemanı, özel görevlendirilmiş kışkırtıcı-provakatif güçler, camilerde, milliyetçi-şoven derneklerde mevzilenmekte ve cepleri Saray tarafından doldurulmaktadır. Maddi bağlarla oluşturulmuş hiçbir güç halkın dostlarını susturamaz.”