Vitrin: Yeni çıkanlar

Vitrin: Yeni çıkanlar

Haftanin yeni çıkan kitaplarını sizler için derledik. Keyifli okumalar ve iyi pazarlar dileriz..

BAŞKOMSER NEVZAT 3: DAVULCU DAVUT’U KİM ÖLDÜRDÜ? - AHMET ÜMİT

Bir Usta Yazar, İki Usta Çizer, Üç Çarpıcı Çizgi Roman

Ahmet Ümit okurlarının zihinlerinde canlandırdığı dünyası bu kez çizgi dünyamızın iki ustası İsmail Gülgeç'le Aptülika'nın kareleriyle hayat buluyor. Ümit'in polisiye roman ve öykülerinin efsanevi kahramanı Başkomser Nevzat, bizi bu üç çarpıcı macerada, yardımcıları Komiser Ali ve Kriminolog Zeynep'le beraber İstanbul'un kadim semtlerinden farklı toplumsal yaşantıların dünyasına, insanın aşk ve onurunu korumak için neler yapabileceği ile yüz yüze getiriyor.

Ne garip değil mi polis?

Ben sahte peygamberlerden medet umdum, satanist kardeşim şeytandan medet.

(Tanıtım Bülteninden)

KÜNYE: Başkomser Nevzat 3 - Davulcu Davut’u Kim Öldürdü?, Yazar: Ahmet Ümit, Yapı Kredi Yayınları, 2021, 72 Sayfa

 

SERİ KATİLLER: ÇARPICI GERÇEK SUÇ ÖYKÜLERİ - MITZI SZERETO

"Seri katil" denilince çoğumuzun aklına genellikle Amerikan yapımı televizyon dizilerinden bildiğimiz Ted Bundy, John Wayne Gacy ve Jeffrey Dahmer gibi yirminci yüzyılın en vahşi Amerikalı seri katilleri gelir. Bunlar kurbanlarına tarif edilemez acılar çektirmiş, hiçbir insani yönü bulunmayan eylemler gerçekleştirmiş canavarlardır. Ama dünya sadece Amerikalı seri katillere ev sahipliği yapmaz. Örneğin Japonya'da, Avustralya'da, Brezilya'da, İtalya'da veya Makedonya'da Amerikalı benzerlerini aratmayacak caniler bulmak mümkündür. Üstelik bazıları ‒toplumdaki genel algıyı yıkacak şekilde‒ kadındır.

Seri Katiller'de, on altı farklı yazarın farklı zaman dilimlerinde kaleme aldığı yaşanmış olayları bulacaksınız. Bu gerçek hikâyelerde dünyanın dört bir yanındaki farklı cinsiyetlerden, farklı yaş ve meslek gruplarından insanların en karanlık eylemlerini, yaşamöykülerini ve nasıl yakalandıklarını okuyacaksınız.

"Seri katiller hakkında okuduğum açık ara en iyi kitap. Her yazarın özgün bir içgörüsü var; bunun sebebi bazen tasvir ettikleri katille bizzat karşılaşmış olmaları ama aynı zamanda duyarlılıkları sayesinde katillerin akıl sır ermez zihinlerine girebilmeleridir. Ürpertici, çok dokunaklı ama hepsinden önemlisi, okunması gereken bir kitap."
—Peter Guttridge, eleştirmen ve cinayet romanı yazarı

(Tanıtım Bülteninden)

KÜNYE: Seri Katiller - Çarpıcı Gerçek Suç Öyküleri, Yazar: Mitzi Szereto, Çevirmen: Nurdan Soysal, Say Yayınları, 2021, 304 Sayfa

 

BÜYÜKANNEMİN SARI KEÇİSİ - ŞAFAK OKDEMİR

Yörükler. Dağlarda konargöçerler. Bütün yolları bilirler. Keçileriyle birlikte yürürler. Çan sesleri şarkı olur, gökyüzüne tırmanır.

Şafak Okdemir, dağların ve suların sesini duyanların etkileyici hikâyesini anlatıyor. Bir bebek ve bir oğlağın sarılıp uyuduğu Toroslar, Şafak Okdemir’in resimleriyle gerçeğin ta kendisi oluyor.

Büyükannemin Sarı Keçisi, doğanın ve yaşamın hakkını verenlerin kitabı.

(Tanıtım Bülteninden)

KÜNYE: Büyükannemin Sarı Keçisi, Yazar: Şafak Okdemir, Çınar Yayınları, 2021, 40 Sayfa

 

SENİN SEÇİMİN: SENİN HAYALİN - PIPPA GOODHART

Dünyada Bir Milyondan Fazla Satan Senin Seçimin Serisi

Fare kadar küçük ya da bir ev kadar büyük olmak nasıl olurdu?

Okyanusun derinliklerini keşfettiğini, yeraltına tünel kazdığını ya da geleceğe seyahat ettiğini hayal et.

Harika ihtimallerle dolu bu hayal gücü festivalinde istediğin her şey olabilirsin.

Haydi... Sadece Hayal Et

Pippa Goodhart’ın (kendisi Laura Owen mahlasıyla Sakar Cadı Vini serisinin de yazarı) dünyada 1 milyondan fazla satan Senin Seçimin serisi, 3-7 yaş arası çocuklara kendi öykülerini uydurmalarını sağlayacak bir alet çantası sunuyor. İçindeki yüzlerce görsel ve yönlendiren ama kısıtlamayan basit sorular sayesinde çocuklar her açtığında yepyeni masallar, maceralar, hikâyeler hayal ediyorlar.

“Konuşmayı ve dinlemeyi geliştirmek için harika.”

Times Eğitim Eki

“Çocukları hayal etmeye, düşünmeye ve kendi hikâyelerini yaratmaya itiyor.”

-BookTrust

(Tanıtım Bülteninden)

KÜNYE: Senin Seçimin - Senin Hayalin, Yazar: Pippa Goodhart, Çevirmen: Çağla Vera Kılıçarslan, Domingo Yayınevi, 2021, 32 Sayfa

 

KÜRESEL İKTİSADİ TARİHÇE 1980 – 2009 - OKTAR TÜREL

Elinizdeki kitap, küresel iktisadın neoliberal ideoloji güdümünde geçen 1980-2009 dönemini betimlemek ve irdelemek amacı ile yazılmış olup, giriş ve sonuç bölümleri dışında, başlıca üç kısımdan oluşmaktadır.
Bu üç kısımda, anılan dönemdeki küresel iktisadi yönetişim mekanizması, uygulanan belli başlı iktisat politikaları ve dönemin iktisadi başarımı sırayla incelenmiştir.
Birinci kısmın ilk bölümünde neoliberalizmin gelişmiş ve gelişmekte olan ülke gruplarında ekonomiyi dönüştürme patikaları özetlenmekte, küresel iktisadi yönetişimin kurumsal çerçevesi tanıtılmaktadır. Bu kurumsal çerçevenin iki önemli bileşeni olan uluslararası para ve finans sistemi ile dünya ticaretini düzenleyen ve yönlendiren örgütlenmeler, izleyen bölümlerde ele alınmıştır.
İkinci kısım, kaynak tahsisini etkileyen iktisat politikalarının (bu bağlamda sanayi, tarım ve çevre politikalarının) incelenmesiyle başlamakta, bunu dış ticaret, talep yönetimi ve bölüşüm politikaları üzerindeki değerlendirmeler ve ödemeler dengesi sermaye hesabının yönetimine ilişkin tartışmalar izlemektedir. Bu kısımda iktisat politikalarının ülke grupları ve/veya ülkeler itibarıyla nasıl farklılaştığına ve politika önceliklerinin zaman içinde nasıl evrildiğine de değinilmiştir.
Küresel iktisadi başarımın incelenmesine ayrılan üçüncü ve son kısmın ilk iki bölümünde iktisadi gelişmenin genel görünümü ve küresel gelir bölüşümü öncelikle ele alınmıştır. Üçüncü kısmı ve kitabı sonlandıran bölümde dünya ekonomisinin finansallaşması ve "Neoliberal Çağ"daki finansal krizler üzerinde durulmuştur. Görece ayrıntılı olan bu bölüm, yazarın şu kanısını yansıtmaktadır: Geçmişten artakalan söylem ve uygulamalar kısmen sürdürülse bile, 2007-9 finansal krizinden sonraki dünya, artık başka bir dünya olacaktır.

(Tanıtım Bülteninden)

KÜNYE: Küresel İktisadi Tarihçe 1980 – 2009, Yazar: Oktar Türel, Yordam Kitap, 2021, 480 Sayfa

 

YARATICILIK VE YENİLİKÇİLİK - HARUN AYKUT GÖKER

Bu denemede, kendi ilgi ve uğraş alanımda edinebildiğim deneyimin, kendi tanıklık ve gözlemlerimin özel bir ağırlığı olacaktır. Hareket noktamı bu deneyim, tanıklık ve gözlemler oluşturuyor. Ama, bir yanıt bulmaya uğraştığım meselenin sistemsel bir bütünün parçası olduğu ve binlerce yıllık bir toplumsal geçmişe dayandığının her zaman farkında oldum. Çünkü, “Niçin yeterince yenilikçi ve yaratıcı olamadık” derken, hakkında bir hükme vararak bunun niçin böyle olduğunu sorguladığımız, toplumumuzun kendisidir; içinde yaşadığımız toplumdur. Hangi toplumu ya da toplumsal meseleyi o toplumun tarihsel geçmişinden ve içinde bulunduğu iktisadi-siyasi sistem gerçeğinden soyutlayarak ele alabiliriz ki... Bu mümkün değil. Hele de mesele, toplumun doğrudan bilimde, teknolojide, başta sanayi olmak üzere üretimde gelebildiği düzeyle ilgiliyse...

Aykut Göker

(Tanıtım Bülteninden)

KÜNYE: Yaratıcılık ve Yenilikçilik, Yazar: Harun Aykut Göker, Ayrıntı Yayınları, 2021, 496 Sayfa

DAHA FAZLA