Virüse karşı Kadıköy Dayanışma Ağı'ndan çağrı: Onlar gibi havlu atacak değiliz

Virüse karşı Kadıköy Dayanışma Ağı'ndan çağrı: Onlar gibi havlu atacak değiliz

Kadıköy Dayanışma Ağı, koronavirüs salgınına karşı dayanışma çağrısında bulundu

İleri Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaların halkta yankıları sürüyor. Erdoğan'ın açıklamalarından patronlara pek çok kolaylık sağlanırken, emekçilerin yaşamlarına dönük bir kolaylık olmayacağı mesajı verilmiş oldu. Bu duruma karşı dayanışma çağrısında bulunan Kadıköy Dayanışma Ağı, Kadıköylülerin salgın sürecinde dayanışma için yapabileceklerini de çağrısına ekledi. 

Kadıköy Dayanışma Ağı çağrısında şu ifadelere yer verdi:

"RTE'nin yapmış olduğu açıklamayla tüm Türkiye şunu çok net görmüştür; halkın birikimleriyle oluşan kaynaklanı kullanma yetkisinde olan yürütme, bu kaynakları patronlar ve sermaye için kullanacak, halka ise kolonya verilerek dua etmeleri istenecek. Toplantıya hiçbir emek örgütü: DISK, KESK, TTB yetkilisinin çağrılmamış olması, çağrılan örgütlerin patron ve sermaye grubunun temsilcileri olması da bunun net bir göstergesi olmuştur. Özeilikle 65 yaş üstü yurttaşların gözden çıkarıldığı, somut kaydadeğer bir önlem kararının alınmadığı, kararların neredeyse tamamının patronlar ve sermaye gruplan için yapıldığı bu toplantı tüm Türkiye'nin tepkisine neden olmuştur. Bu büyük salgın tehlikesinde halk kendi kaderiyle başbaşa bırakılmıştır. Onlar gibi havlu atacak değiliz. Her ilçede her mahallede dayanışma ağlarımızı kurarak kaderimizi birlikte belirleyecek ve bu krizi en az kayıpla atlatacağız. Birbirimize hiç olmadığımız kadar uzak ama bir o kadar da yakın olacağız. 
Kadıköy olarak bugünden dayanışma ağımızla tüm Kadiköylülere ulaşmak üzere kolları sıvıyor, Kadıköy'lüleri bu dayanışmanın gönüllüsü olmaya çağırıyoruz. Neler yapabiliriz?

1) İlçedeki tüm diğer dayanışmaları ve muhtarlarımızı Facebook grubumuza davet ederek büyük bir dayanışma ağı haline gelebiliriz.

2) Bu dayanışmalar içerisindeki, apartmanlarımız ve sokağımızdaki 60 yaş üzeri komşularımızı belirleyebiliriz.

3) Kimlerde araç veya bisiklet var belirleyebiliriz.

4) Mahalle mahalle ekipler kurabiliriz.

5) Alışveriş dayanışmasını 60 yaş üzeri ve yüksek risk gruplarında olan komşularımız için harekete geçirebiliriz.

6) Mahalledeki alışveriş yerlerine üzerinde "60 yaş üzeri ve yüksek risk grubundaki komşularımızın evden çıkmasına gerek yok, arayın alışverişinizi yapıp evinize getirelim." afişleri asabiliriz.

7) İnsanların sokaklardan çekilmesiyle aç ve susuz kalacak hayvan dostlarımızla dayanışabiliriz.

8) Müzisyen komşularımız sosyal medya üzerinden mini konserler düzenleyebilir.

9) Herhangi bir konuda bilgi birikim vs. sahibi olanlar online dersler düzenleyebilir.

10) Her zamankinden fazla evde yemek yapmak zorunda kalıyoruz. Günlük menüler hazırlayabilir ve her gün ne yemek yapacağım derdinden birbirimizi kurtarabiliriz."