VIP uçağın kokusu çıktı mı?: 'THY ve Halkbank Katar'a satılacak' iddiası

VIP uçağın kokusu çıktı mı?: 'THY ve Halkbank Katar'a satılacak' iddiası

Erdoğan'ın eleştirenleri 'mahkemeye vermekle' tehdit ettiği VIP uçakla ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

İleri Haber

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Türk Hava Yolları (THY) ve Halkbank’ın Katar’a satılacağını iddia etti.

İktidar ve yandaş basın tarafından Erdoğan’a “hediye” olduğu iddia edilen ancak 400 milyon dolara satıldığına dair güçlü kanıtlar bulunan VIP uçağın Katar’a satılması planlanan kurumlarla ilgili olabileceğini söyleyen Yarkadaş, Katar’ın Varlık Fonu’na ortak olacağını da iddia etti. Yarkadaş Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

'FORMÜL BULUNDU'

 “AKP ekonomideki çöküşü önleyebilmek için THY ve Halkbank’ı Katar’a satmayı düşünüyor. Formül de bulunmuş: Katar, Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Varlık Fonu’na ortak olacak. 400 milyonluk uçak alımı da bu ortaklıkla ilgili sanırım.

AKP'nin Halkbank'a ilişkin bir diğer projesi ise şu: ABD'de görülen dava bitmeden Emlak Bankası'nı yeniden açmak ve Halkbank'ın faaliyetlerine bu banka üzerinden devam etmek... Tabii tüm bunlar, Katar Fonu ile yapılacak ortaklık görüşmelerinin sonuçlanmasına bağlı..."

 

‘ŞÜPHELERİM VAR’

Sözcü yazarı Necati Doğru’da bugünkü yazısında bu konuya değindi. Doğru, THY’nin Katar’a satılabileceğiyle ilgili şüpheleri olduğunu belirterek, bu şüpheye dayanak olan şeyin ise Varlık Fonu’nun yönetiminin değişmesini gösterdi.

Doğru, Varlık Fonu’nun eski yönetiminde yer alan Prof. Dr. Oral Erdoğan ve Prof. Dr. Kerem Aklına bazı sorular yönelterek, konuyla ilgili bilgilendirme istedi.