VİDEO | Kaliforniya'daki yangın sosyal medyanın gündeminde

VİDEO | Kaliforniya'daki yangın sosyal medyanın gündeminde

Günlerdir kontrol altına alınamayan orman yangınlarıyla savaşan Kaliforniya eyaletinde çekilen bir video, durumun korkutuculuğunu gözler önüne serdi.

Kaliforniya eyaletinin güneyinde iki gün önce ormanlık arazide çıkan yangın, rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamıyor. Bu nedenle ABD'de olağanüstü hal ilan edilmiş durumda.

Sputnik'in haberine göre, İnsanlar evlerini boşaltırken ve alevlerden kaçarken paylaştıkları videolar ise durumun olağandışılığını kanıtlıyor. Bunlardan biri, geçtiğimiz günlerde çekilen ve tüm dünyada konuşulan bu video oldu. Yorumlarda, görüntüler bir fantastik filmde anılan bir yer ismi olan 'Mordor' ve cehennemle karşılaştırılıyor.

Carlos_RSL isimli Twitter kullanıcısı, “Yolun Mordor’dan geçmediğini görmek rahatlatıcı” diye yazdı. BCOFBRAVE isimli kullanıcı, “Cehennem gibi görünüyor” ifadesini kullandı.

Kaliforniya’daki orman yangınları yüzünden yaklaşık 200 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Eyaletin güneyinde en az 37 bin hektar alanın alevler içinde olduğu ifade ediliyor, şu ana kadar 105 bina kül oldu.