Veyis Ateş'in 'Süleyman Soylu ile görüşmek istedi' iddiasına Ahmet Şık'tan yanıt

Veyis Ateş'in 'Süleyman Soylu ile görüşmek istedi' iddiasına Ahmet Şık'tan yanıt

Ateş yaptığı sosyal medya paylaşımında bu ses kaydının “montaj” ve iftira ile hakaret niteliğinde olduğunu öne sürerken, Ahmet Şık'ı hedef aldı. Şık ise Veyis Ateş'in iddialarına yanıt verdi.

İleri Haber

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Veyis Ateş’in kendisiyle ilgili “Süleyman Soylu ile bir araya gelmek istedi” iddiasına yanıt verdi. Soylu ile istifa sürecinde yazdığı bir yazıya ilişkin görüşmek istediğini söyleyen Şık, bu talebinin reddedildiğini söyledi. Şık, Ateş’in “Bakan Bey ile siyaseten uzlaşamadığını fakat tavrını çok beğendiğini söylemedin mi?” iddiasının ise manipülasyon olduğunu belirtti.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, gazeteci İsmail Saymaz’ın bugün Sözcü’de yayımlanan ‘’Ben ikna olmadım’’ başlıklı yazısındaki iddialara ilişkin Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçtiği öne sürülen konuşmanın 53 saniyelik ses kaydını YouTube kanalından yayınlamıştı. İleri Haber’in ulaştığı Şık, kaydı taraflar arasında bir konuşma olduğunu belgelemek amacıyla yayınladığını ifade etmişti.

Ateş ise yaptığı sosyal medya paylaşımında bu ses kaydının “montaj” ve iftira ile hakaret niteliğinde olduğunu öne sürmüştü. Daha sonra bir paylaşım daha yapan Ateş, Ahmet Şık’ı hedef aldı.

Ateş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Ahmet Şık; dokunulmazlık zırhına sığınıp, Sezgin Baran Korkmaz’ın omzundan bana ateş açma…

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile tanışıklığımı öğrenince bana, Bakan Bey'le siyaseten uzlaşamadığını fakat tavrını çok beğendiğini söylemedin mi? Beş dakikalığına bile olsa Sayın Soylu ile bir araya gelme arzunu dile getirdin mi, getirmedin mi?

SBK'nın medya ve siyasetteki beslemeleri hazır olun, daha çok şey konuşacağız.

Elbette, başkaları gibi iftira atmadan, kumpas kurmadan...

'KİMSE APTAL DEĞİL'

Ateş’in bu iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt veren Ahmet Şık, Ateş’in “ses kayıtlarının montaj olduğu” iddiasını “Bu çok tanıdık savunu için söyleyeceğim tek şey şu ki kimse aptal değil” şeklinde yanıtladı.

‘TEK SÖYLEDİĞİN DOĞRUYU DA KENDİNCE KULLANIŞLI HALE GETİRMEK İSTEMİŞSİN’

Şık, Veyis Ateş’in “İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile tanışıklığımı öğrenince bana, Bakan Bey'le siyaseten uzlaşamadığını fakat tavrını çok beğendiğini söylemedin mi? Beş dakikalığına bile olsa Sayın Soylu ile bir araya gelme arzunu dile getirdin mi, getirmedin mi?” iddiasını ise şöyle yanıtladı:

Şimdi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile seni aracı kılarak görüşmek istediğimi söylemişsin ki tartışmaların odağına yerleştiğin günden bu yana söylediğin tek doğru bu olsa gerek. Ama bu doğruyu da “Bakan Bey ile siyaseten uzlaşamadığını fakat tavrını çok beğendiğini söylemedin mi?” diyerek kendince kullanışlı hale getirmek istemişsin.

Manipüle ettiğin doğruyu da açıklayayım ki boşluk kalmasın. Süleyman Soylu’nun istifa ettiğini açıkladığı gece ve sonrasında yaşananlara dair yazdığım yazı için görüşmek istediğim ve aranızdaki yakınlığını bildiğim için seni arayıp talebimi sana ilettiğim doğrudur.

Devamı da şöyle oldu. Beni arayıp Soylu’nun görüşmek istemediğini söyleyince ben de “Madem görüş vermiyor, yazıya baksın yanlış bir şey yazmak istemiyorum” dedim. Yalan doğru bilemem ama bana cevaben, yazının içeriğinin yanlış olmadığının Soylu tarafından teyit edildiğini söyleyince ben de yazıyı yayınladım.

Açıklamanın tamamı için tıklayın.