Veyis Ateş'e 10 milyon Euro'yu soran Fikri Sağlar hakkında 'Soylu'ya hakaret' ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Veyis Ateş'e 10 milyon Euro'yu soran Fikri Sağlar hakkında 'Soylu'ya hakaret' ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Eski bakan ve siyasetçi Fikri Sağlar, Veyis Ateş'e yönelttiği sorular nedeniyle kendisi hakkında 'Süleyman Soylu'ya hakaret' iddiasıyla soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Eski Kültür ve Devlet Bakanı Fikri Sağlar'a, Veyis Ateş'e '10 milyon Euro'yu ne yaptın?' şeklindeki sorusu nedeniyle Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Hakkında açılan soruşturmayı Tele 1'de katıldığı programda açıklayan Sağlar, şöyle konuştu:

"Sedat Peker bir sürü ifşaatta bulundu. Bu ülkenin başbakanı, bu ülkenin meclis başkanı, bu ülkenin şu anda iktidar partisinin başkanvekili olan kişinin ailesi ve kişiyle ilgili uyuşturucu kaçakçılığından kaynaklanan ifşaatta bulundu. Ama hala savcılık bir şey yapmıyor ama savcılık bana 'Süleyman Soylu’ya hakaret ettin' gerekçesiyle, '10 milyon Euro'yu Veyis Ateş kimin adına istedi?' sözümün üzerine soruşturma açıldı. Savcılığın bana gönderdiği kağıtta 'gelmezseniz polis zoruyla getireceğiz' deniyor. Bunu ilk defa açıklıyorum."

'BU PİS İŞLERİ SANA SOYLU MU YAPTIRDI?'

Fikri Sağlar, Sezgin Baran Korkmaz ve Veyis Ateş ilişkisiyle ilgili olarak Sedat Peker'in ortaya attığı iddiaların ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Ateş'e şöyle seslenmişti:

"Veyis Ateş zerre kadar onurun kaldıysa çık açıkla:

1 - Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon Avro'yu kimin için istedin?

2 - Başka kimlere çantacılık yaptın?

3 - Bugüne kadar kimlerden, ne kadar para kopardınız?

4 - Bu pis işleri sana Süleyman Soylu mu yaptırdı, seni o mu korudu?"