Venezuela Petrol Bakanı Quevedo: Venezuela'ya uygulanan yaptırımlar petrol pazarını olumsuz etkileyecek

Venezuela Petrol Bakanı Quevedo: Venezuela'ya uygulanan yaptırımlar petrol pazarını olumsuz etkileyecek

Venezuela Petrol Bakanı Manuel Quevedo ABD'nin Venezuela'ya uyguladığı yaptırımlar hakkında konuştu.

Venezuela Petrol Bakanı ve devlet petrol şirketi PDVSA'nın başkanı olan Manuel Quevedo ABD'nin Venezuela'ya uyguladığı yaptırımlar hakkında konuştu. 

 

Manuel Quevedo, ABD'nin petrol şirketi PDVSA ve petrokimya şirketi Citgo'ya uyguladığı yaptırımların az bir zararla geçmesinin mümkün olmadığını belirtti. Quevedo, bu kararın bütün dünyadaki petrol pazarında olumsuz etkiler oluşturacağını söyledi. Quevedo aynı zamanda ABD'nin uyguladığı yaptırım ve ekonomik savaşların 2019 yılında petrol fiyatlarını etkileyeceğini belirtti.

[ih2]

 

Quevedo, yaptırımlarla petrolden elde edilen gelirin kullanım hakkının ise kendini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido verilmesine dikkat çekti.

Venezuela'da kendini devlet başkanı ilan eden Guaido'nun ardından yaşanan krizde en son Lima Grubu adı verilen ve bölgede ABD'nin çıkarlarını savunan, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Kosta Rika, Guatemala, Honduras, Panama, Peru, Şili ve Kanada’dan oluşan ülkeler Venezuela'da 'barışçıl çözüm' için Venezuela ordusuna Guaido'yu tanıma çağrısı yapmıştı. 

[ih3]