Venezuela halkı Trump'ın askeri müdahale tehdidine karşı yürüdü

Venezuela halkı Trump'ın askeri müdahale tehdidine karşı yürüdü

Venezuela'da on binlerce kişi ABD Başkanı Trump'ın askeri müdahale tehdidine karşı yürüyüş düzenledi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro ise yaptığı açıklamada, "Donald Trump, bizi korkutamazsın" dedi.

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta on binlerce kişi ABD Başkanı Donald Trump'ın askeri müdahale tehdidine karşı yürüyüş gerçekleştirdi.  Sabah saatlerinde Libertador Bulvarı'ndan başlayan yürüyüş başkanlık sarayı Miraflores'te gerçekleştirilen miting ile sona erdi. 

"TRUMP BİZİ KORKUTAMAZSIN"

Miraflores'te toplanan halka seslenen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Donald Trump, bizi korkutamazsın" dedi.  Venezuela'nın bir barış ülkesi olduğunu vurgulayan Maduro, "Sorunlar mermi ya da savaşla çözülemez" dedi. 

"KURUCU MECLİS İLE BARIŞ GELDİ"

Ülkede yaşanan gelişmelere de değinen Maduro, Ulusal Kurucu Meclis seçimiyle birlikte ülkeye barışın hakim olduğunu söyledi. Venezuela'da nisan ayından bu yana sağ grupların şiddet eylemleri sürerken, ülkenin içinde bulunduğu krizden çıkış için geçtiğimiz 30 Temmuz'da Ulusal Kurucu Meclis seçimi gerçekleştirilerek yeni bir anayasa süreci başlatılmıştı. 

TRUMP VENEZUELA'YI TEHDİT ETMİŞTİ

 ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz Cuma günü Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve BM Büyükelçisi Nikki Haley ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Venezuela için askeri seçenek de dahil olmak üzere bir seçeneğimiz var" ifadelerini kullanmıştı.