Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan gövde gösterisi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan gövde gösterisi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Ulusal Bolivarcı Silahlı Güçleri, ortak bir yürüyüş düzenledi.

Çeviri: Özgür Yılmaz

Ulusal Bolivarcı Silahlı Güçleri'nin (FANB) Başkomutanı da olan Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro Moros geçtiğimiz gün ordu ile birlikte bir yürüyüş düzenledi. Ordu'nun elit gücü İç Savunma Kuvvetleri de yürüyüşe tam kadro katıldı.

Başkan Maduro "Bu yürüyüşe gelme sebebim, ordunun devlete olan bağlılığını götermektir. Mesajımız açıktır: Ordu'nun birlik ve beraberliği Cumhuriyet'in varlığı ve refahı içindir" şeklinde konuştu. 

Yürüyüşe 6 bin ordu personeli katıldı. Bu yürüyüş 30 Nisan'daki darbe girişiminden sonra ülkedeki darbecilere, güçlü bir mesaj şeklinde yorumlandı.

Maduro, "Emperyalizm ve darbeci oligarşi Venezuela'daki bir askeri bile ikna edemez. Bizim içimizden hain çıkaramazlar. FANB, ihanete, darbecilere karşıdır. Devrimcidir, Chavezcidir, sosyalisttir!" şeklinde konuştu. 

Maduro konuşmasına "FANB olmadan Cumhuriyet ve vatan olamaz. FANB ülkemizin geleceği için kritik önemdedir. Ordu ve halk el eledir" şeklinde devaö etti. 

Yürüyüş 2 kilometrelik bir mesafede devam ettikten sonra sona erdi. Yürüyüş bittikten sonra, subaylar ve devlet yönetimi toplantı yaptı.

Kaynak: VTV