Veli Saçılık: Nuriye’nin görüntüsü bakmaya cesaret edilemeyecek kadar kötü

Veli Saçılık: Nuriye’nin görüntüsü bakmaya cesaret edilemeyecek kadar kötü

Yüksel Direnişçisi Veli Saçılık Gülmen’in tahliye edilmemesinin nedeninin görüntüsünün toplumda infial yaratmasından korkulması olduğunu söyledi.

Veli Saçılık, “Nuriye’nin genel görüntüsünün kamuoyunda infial yaratacağını düşündükleri için onu gözden saklamaya devam ediyorlar. Çünkü Nuriye’nin görüntüsü, bakmaya cesaret edilemeyecek kadar kötü. Bunu gözden kaçırmaya çalışıyorlar” dedi.

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın davasına ilişkin dün görülen üçüncü duruşmada Özakça tahliye edilmiş, Gülmen’in ise tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

“İNFİAL YARATMASINDAN KORKUYORLAR”

Nuriye Gülmen’in tahliye edilmemesine ilişkin konuşan Veli Saçılık, “Güya bir itirafçının itirafları var. Oysa bugünkü (20 Ekim) duruşmada o itirafçının söylediği her şey boşa çıktı. Aslında bir yargılama varmış gibi yaptıkları için böyle bir karar alındı. Ayrıca Nuriye’nin genel görüntüsünün kamuoyunda infial yaratacağını düşündükleri için onu gözden saklamaya devam ediyorlar. Çünkü Nuriye’nin görüntüsü, bakmaya cesaret edilemeyecek kadar kötü. Bunu gözden kaçırmaya çalışıyorlar. Hükümet kendince prestijinin sarsılmaması peşinde. Ama biz mücadelemizle bu prestiji sarstık zaten” dedi.

“YÜKSEL’DE SESİMİZİ YÜKSELTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Duvar'dan İrfan Aktan'a konuşan Saçılık “Mevcut mahkeme, sanki hukuki bir yargılama varmış gibi yurt dışına bir gösteriş yapmak istiyor bence. Elbette Semih’i almış olmayı bir kazanım olarak görüyoruz. Esaretten kurtardık onu. Açlık grevi artık daha görünür olacak. “Açlık grevi yapmıyorlar” diyenlere karşı bir argüman olacak bu. Yüksel Caddesi’nde de sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Nuriye’yi de kısa sürede ellerinden alıp işe geri döndüreceğimizi düşünüyorum. Bu konuda umutluyum. Umutlu olmaktan öte de mücadele etmeye kararlıyım” ifadelerini kullandı.