Veli Saçılık: 'Bayramdan sonra tutuklama bekliyorum'

Veli Saçılık: 'Bayramdan sonra tutuklama bekliyorum'

Veli Saçılık’a örgüt üyeliği ve örgüt propagandası yapmak suçlamalarıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma dosyasını inceleyen Saçılık belgelerde hangi örgüte üye olduğuna ilişkin bilginin yer almadığını belirtti.

Gazete Duvar'dan Acun Karadağ'a konuşan Veli Saçılık’ın sosyal medya paylaşımlarının delil olarak sunulduğu dosyada İsrailli askerlere zafer işareti yapan Filistinli çocukların altına yazılan “Çok güçlü olabilirsiniz ama yenilmeye mahkumsunuz” yazısı ve Saçılık’ın yerde sürüklenen annesiyle ilgili paylaşımlar da yer aldı.

MARX KİTABI DELİL SAYILDI

İhraç edilen akademisyenlerin kurduğu Dayanışma Akademisi’nde ders veren Saçılık’a soruşturma kapsamında bir delil de bu ders gösterildi. Soruşturmada afişlerine yer verilen derste Saçılık, Karl Marx’ın Louis Bonapart’ın 18 Brumaire’i kitabını anlatmıştı.

“FETÖ ile bağlantılı olduğumuz iddiasıyla işimizden atıldık” diyen Saçılık “Şimdi de solcu olduğumuzu kanıtlamaya çalışıyorlar. Biz de diyoruz ki bu bir sır değil” sözleriyle soruşturmaya tepki gösterdi.

GEZİ BEŞLİSİ FOTOĞRAFI DA DOSYADA

Veli Saçılık'ın dosyasında Gezi Beşlisi olarak bilinen fotoğrafa ilişkin yaptığı paylaşım da yer alıyor.

Hakkındaki soruşturmayı, ‘açlık greviyle endeksli bir soruşturma’ olarak adlandıran Saçılık “Bu süreci çözümsüzlük üzerine kuruyorlar. Nuriye ve Semih’i sakatlama veya öldürme, Yüksel direnişçilerini tutuklamayı istiyorlar” dedi.

EYLEMİN SEMBOLLERİNİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORLAR

Bayramın ardından tutuklanmayı beklediğini, soruşturmanın amacının da o yönde  olduğunu belirten Saçlık şöyle devam etti: "Eylemin sembollerini ortadan kaldırmanın bir yöntemi olarak görüyorlar. Nuriye ve Semih’in tutuklanmalarının ardından göz önüne biz çıktık ve bu soruşturma da onun bir parçası. Ortada bir suç değil ortada bir ses olduğu için. Bizi döverek, işkence ederek, tutuklayarak topluma mesaj veriyorlar. Toplum bunu bizim korkmadığımız üzerinden alsın. Biz insanlara korku değil cesaret bulaştırmaya çalışıyoruz. ”