Vekilliğinin düşürülmesine dair Berberoğlu'ndan açıklama

Vekilliğinin düşürülmesine dair Berberoğlu'ndan açıklama

CHP'li Enis Berberoğlu, kendisinin de aralarında olduğu 3 ismin vekilliklerinin düşürülmesinin ardından açıklama yaptı.

CHP'li Enis Berberoğlu ve HDP'li Leyla Güven ile Musa Farisoğulları hakkındaki mahkeme kararları TBMM Genel Kurulu'nda okunarak vekillikleri düşürüldü. CHP'li Berberoğlu kararın ardından açıklama yaptı.

CHP Genel Merkezi'nde kararı değerlendiren Berberoğlu'nun açıklama şu şekilde:

"Seçildiğim günden itibaren kendimi hep milletimin emrinde hissettim. Bu açıklamayı da sadece çok sevdiğim CHP'li yoldaşlarıma değil tüm halkımıza yapmak istiyorum. Malumunuz dakikalar önce TBMM'de milletvekilliğim düşürüldü. Kalan cezamın infazına devam edilmesi bir anlamda kararlaştırıldı.

Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere teslim olacağım. Zaten çıktığım günden itibaren bu bir teneffüs dediğim için bu bana sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı. Türkiye'de benim çıktığım günden bugüne demokrasi koşullarında herhangi bir düzelme yok. Dolayısıyla bana da isabet edecek bir demokrasi piyangosu beklemek fazla safdillik olurdu.

Gördüğünüz üzere bu açıklamayı CHP Genel Merkezi'nde yapıyorum. Genel Başkanımızın ifade ettiği üzere demokrasi için bedel ödenecekse bu bedeli önce CHP'liler öder. Ben de bu bilinçteyim. Bu vicdan rahatlığı içinde mecliste yaptıklarım ve yapamadıklarımdan dolayı hepinizden helallik istiyorum."