Vedat Ekinci'nin dosyasına gizlilik kararı getirildi

Vedat Ekinci'nin dosyasına gizlilik kararı getirildi

Hakkari'de askerin açtığı ateşle vurulan 14 yaşındaki Vedat Ekinci cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi.

Hakkari'de köylülerin üzerine askerler tarafından ateş açılması sonucu yaşamını yitiren 2005 doğumlu Vedat Ekinci'nin avukatı Ramazan Kurt, savcılığın dosyaya gizlilik kararı getirdiğini söyledi. 

Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyünde sınır ticareti yapan köylülerin üzerine askerler tarafından açılan ateş sonucu 14 yaşındaki Vedat Ekinci’nin yaşamını yitirmesine ilişkin hazırlanan dosyayı Özgürlük için Hukukçular Derneği adına takip eden Avukat Ramazan Kurt, savcılığın şüpheli askerlerin ifadesine henüz başvurmadığını söyledi.
 
'VALİLİK AÇIKLAMASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR'
 
Vedat Ekinci'nin cenazesinin olayın ardından helikopter ile Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirildiğini, otopsisi yapıldıktan sonra tekrar helikopterle köyüne götürüldüğünü ve aynı gece defnedildiğini belirten avukat Kurt, “Valilik, uyarı ateşi yapıldığını iddia ediyor fakat uyarı ateşinin doksan derecelik açı ile havaya yapılacağı düşünüldüğünde kurşunun sekerek bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermesi gerçeği yansıtmıyor" dedi. 
 
'SAVCILIK DOSYAYA GİZLİLİK KARARI GETİRDİ'
 
Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre, güvenlik gerekçesi bahane edilerek olay yeri incelemesinin yapılmadığını ifade eden avukat Kurt, şunları dile getirdi:

"Olayın failleri olan askerlerin sorgusu yine askeri kurum tarafından yapılıyor. Bu hukuka aykırı bir durum, şayet bir olayda eğer fail polisse sorgusu polisler tarafından yapılamaz, askerse asker tarafından yapılamaz. Ayrıca savcılıktan, olayın aydınlanmasını sağlayacak en önemli delil olan mermi çekirdeğinin kayıp olduğunu öğrendik. Savcılık dosyaya gizlilik kararı ve de basın yasağı getirdi. Şu an ön otopsi raporuna ve dosyanın detaylarına dair bilgi edinemiyoruz. Savcılık şüpheli askerlerin ve görgü tanığı yakınlarının ifadesini henüz almadı. İfadelerin pazartesi alınacağı belirtildi."