Vedat Demircioğlu yarın mezarı başında anılacak

Türkiye gençlik hareketinin sembol isismlerinden Vedat Demircioğlu ölümünün 47. Yılında memleketi Karaman’ın Taşkent İlçesi’nde yenilenen mezarı başında yarın anılacak.

(İleri - Haber) İTÜ yurdunu basan polislerin pencereden atarak ve daha sonrasında yerde sürükleyerek katlettiği Türkiye gençlik hareketinin sembol isimlerinden Vedat Demircioğlu, yarın ölümünün 47. yılında mezarı başında anılacak.   

Demircioğlu, öldürülüşünün 47. yılında yarın yenilenen mezarı başında Taşkent'te anılacak. Mezar başında yapılacak anma saygı duruşu ile başlayacak, ardından saat 12.00'da Mihrap Restoran bahçesinde “NEDEN ÖLDÜRÜLDÜLER” adlı sergi açılışı ve söyleşiyle sona erecek.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'de 6. Filo eylemlerinin yoğun yaşandığı ve günlerce süren protestolar sırasında, 17 Temmuz gecesi, İTÜ yurdunu basan polis yakaladığı elliye yakın öğrenciyi öldüresiye dövmüş, Vedat Demircioğlu’nu da yurt penceresinden atarak ağır yaralanmasına neden olmuştu. 

Demircioğlu, ağır yaralı olduğu halde polislerce ayaklarından tutularak üç yüz metre sürükledikten sonra öldü sanılarak bırakılmıştı. Koma halinde hastaneye kaldırılan Demircioğlu 24 Temmuz 1968 tarihinde yaşamını yitirmişti.Vedat Demircioğlu’nun polisler tarafından arkadaşlarından kaçırılan cenazesi, ailesi tarafından, Konya-Taşkent’te toprağa verilmişti.

Demircioğlu’nun, şu an Karaman Taşkent’te bulunan mezarı 68 gençlik hareketi arkadaşları ve Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun ortak girişimi ile Denizlerin mezarlarına uygun bir proje ile yenileniyor.

Anmaya katılacakların İstanbul’dan 68’liler Birliği Vakfı ve Ankara’dan Fikir Kulüpleri Federasyonu tarafından ulaşımları sağlanacağı duyuruldu. 

Otobüs kalkış yer ve saatleri şöyle:

Ankara: 26 Temmuz, 01.00, Kurtuluş Parkı

İstanbul: 25 Temmuz, 22.00, Kadıköy Evlendirme Dairesi önü

Anma için 0542 800 25 29, 0538 702 70 66 ve 0535 470 26 23 numaralarıyla iletişime geçilebilir.