VARYAP mağdurlarından Varlıbaş Center önünde basın açıklaması

VARYAP mağdurlarından Varlıbaş Center önünde basın açıklaması

VARYAP Varlıbaş İnşaat’ın yaptığı VARYAP Plaza’da 9 yıldır tapuları verilmeyen mağdurlar, şirket binası önünde bir basın açıklaması yaparak tapularını istedi.

İleri Haber

İstanbul’da VARYAP Varlıbaş İnşaat’a ait VARYAP Plaza’dan ofis alan 60 kişiye 9 yıldır tapuları teslim edilmiyor. Yıllarca imar ve iskan bahanesiyle tapuları teslim etmeyen şirkete karşı başlatılan hukuki mücadele devam ederken, yıllardır mağdur edilen alıcılar, Varlıbaş Center önünde "VARYAP tapumu ver" dövizleri ile basın açıklaması yaptı. 

 

Çocuklarına iyi bir gelecek bırakma umuduyla 10-15 yıllık birikimlerini bu projeye verdiklerini belirten mağdurlar, yaptıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Pendik'de yapımına 2012 yılı sonunda başlanan Varlıbaş inşaat şirketine ait VARYAP Plaza'dan kimimiz 2013, kimimiz 2014, kimimiz 2015 yılında ofis ya da dükkan aldık. Hepimizin tek amacı çocuklarımıza iyi bir yatırım bırakmaktı. Bu mülklere 10-15 yıllık birikimlerimizi verdik.

Satın alırken tapuların ne zaman verileceğini sorduğumuzda bize henüz imar ve iskanın alınmadığını bu prosedürlerin bitirilmesinin akabinde hemen verileceği söylendi. VARYAP firması öncesinde Ataşehir'de Uphill Cort ve Meridian gibi çok daha büyük ölçekli projeleri yapıp hak sahiplerine sorunsuz şekilde vermişti. Bizler de firmanın bu gücüne güvenip verilen sözlere itibar ettik ve tüm birikimlerimizi verdik. Aradan yıllar geçti, inşaat bitti ama firmanın söylemine göre imar ve iskan sorunu bitmedi. Daha sonra ise bankalarla yaşadıkları kimi sorunları gerekçe gösterdiler ve tapularımızı bir türlü vermediler.

Bizler anladık ki Varyap şirketi bizlere sattığı mülkleri bankalara teminat gösterip yüz milyonlarca liralık krediler çekmiş. Borçlarını ödemediği için banka ipotekleri kaldırmıyor. Bizler de tapularımızı alamıyoruz. Bizim bilgimiz, onayımız olmadan ticaret ahlakı ile bağdaşmayan bu uygulama sonunda 60'tan fazla mülk sahibi yıllardır tapularını alamıyor. Şirket her seferinde bizi bir sonraki aya erteliyor. Bunu yaparken de Ataşehir, Bodrum hatta Atina'da milyar dolarlık inşaatlar yapmaya devam etti ve buralardaki hak sahiplerine mülklerini ve tapularını sorunsuz verdi

Ülkemizde son yıllarda müteahhitler tarafından mağdur edilen on binlerce insan var. Tüm emeğini, birikimini verip ne tapusunu ne evini alamayan insanlar... Bu on binlerce insana 60 kişi daha eklenmesin buradan kamuoyuna ve yönetenlere sesleniyoruz yaşadığımız mağduriyetin çözülmesi konusunda yetkilerin elinden geleni yapacağını umuyoruz.