Varyant virüs tehlikesine karşı TTB'den Sağlık Bakanlığı'na çağrı

Varyant virüs tehlikesine karşı TTB'den Sağlık Bakanlığı'na çağrı

Birçok varyantın bulunduğu ülkelerden Türkiye’ye girişlerin serbest olduğuna dikkat çeken TTB, Sağlık Bakanlığı'na ülkeye girişlerde karantina uygulanması çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB); birçok varyantın bulunduğu ülkelerden Türkiye'ye gelişte karantina uygulanmadığını vurgulayarak Sağlık Bakanlığı'na "Yeni varyant tehlikesini önleyebilmek için hangi ülkeden gelindiğine bakılmaksızın en az 14 gün karantina uygulanmalıdır" çağrısında bulundu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) varyantları tehlikesine karşı TTB’den yapılan açıklamada, “Varyant virüsler nedeniyle izolasyon süreleri 14 güne çıkarıldı; ancak birçok varyantın bulunduğu ülkelerden Türkiye’ye gelişte karantina uygulanmamaktadır. Yeni varyant tehlikesini önleyebilmek için hangi ülkeden gelindiğine bakılmaksızın en az 14 gün karantina uygulanmalıdır” denildi.

Açıklamada, “Sağlık Bakanlığı, karantina sürelerinin 14 güne çıkarılma kararına hangi varyant virüsün gerekçe olduğunu, varyant virüslere karşı yapılan analizleri ve güncel bilgileri toplum ile paylaşmalıdır” çağrısı yapıldı.

DAHA FAZLA