'Varlık fonuna aktarılan 75 milyon lira SMA hastası çocuklar için kullanılsın'

'Varlık fonuna aktarılan 75 milyon lira SMA hastası çocuklar için kullanılsın'

Yılbaşı ikramiyesinde satılmayan üç çeyrek biletin 75 milyon liralık ikramiye tutarının Türkiye Varlık Fonu'na kalmasının ardından ünlüler, CHP'li vekiller ve CHP gençlik örgütleri sosyal medya hesaplarından çağrıda bulunarak, paranın SMA hastası çocuklar için kullanılmasını talep etti.

Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinde bu yıl büyük ikramiye “9-8-8-4-7-5-7” rakamlarının bulunduğu çeyrek bilete isabet etti. Ancak diğer üç çeyrek biletin satılmadığı bildirildi. Böylece 75 milyon liralık ikramiye tutarı Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) kaldı.

Duruma tepki gösteren ünlü isimler sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon liranın SMA hastası çocuklar için kullanılmasını talep etti. Ünlü isimlerin başlatmış olduğu bu kampanyaya CHP kanadından da destek geldi. CHP'li vekiller ve CHP gençlik örgütleri de açıklama yaparak SMA hastası yüzlerce çocuğun tedavisi için kaynak yaratılabileceğini ifade etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti 1300 çocuğumuza destek olamıyor, kaynak bulamıyorsa işte kaynak: Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na aktarılan 75 milyon ? SMA hastası çocuklar için kullanılsın!" ifadelerini kullandı.

Twitter üzerinden yapılan bazı paylaşımlar şu şekilde;