Varlık Fonu, Türk Telekom'un piyasa değeri 1.5 milyar dolar olan yüzde 55'lik hissesini almaya hazırlanıyor

Varlık Fonu, Türk Telekom'un piyasa değeri 1.5 milyar dolar olan yüzde 55'lik hissesini almaya hazırlanıyor

Saray'a bağlı çalışan Türkiye Varlık Fonu, hali hazırda yüzde 6.7'lik hissesine sahip olduğu Türk Telekom'un, bankalara ait yüzde 55'lik hissesini de almak için harekete geçti.

Saray'a bağlı faaliyet yürüten ve Turkcell, Türk Hava Yolları, Halkbank gibi pek çok kurumda hissesi olan Türkiye Varlık Fonu'nun, Türk Telekom'un hisselerini almak istediği belirtildi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, hali hazırda Türk Telekom'da yüzde 6.7'lik hisseye sahip olan Varlık Fonu'nun, bankalara ait yüzde 55 hisseyi alarak çoğunluk hissesine sahip olmayı amaçladığını söyledi.

Kaynaklara göre Varlık Fonu, bankalarla ilk teması kurdu. Taraflar fiyat konusunda fikir ayrılığı yaşarken Varlık Fonu, henüz resmi teklif yapmadı. Piyasa değerine göre Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi yaklaşık 1.5 milyar dolar düzeyinde

Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank, Oger Telecom, LLY adında bir şirket kurarak, Türk Telekom’un kredi borçlarını ödeyememesi nedeniyle yüzde 55 hissesine 3 yıl önce el koymuştu. Şİrkette Hazine'nin yüzde 25, Varlık Fonu'nun yüzde 6.7 payı bulunuyor, kalan paylar ise halka açık durumda.

DAHA FAZLA