Varlık Fonu, Kardemir hissesi almak için anlaşmaya vardı

Varlık Fonu, Kardemir hissesi almak için anlaşmaya vardı

Türkiye Varlık Fonu, Kardemir hisselerinin bir bölümünün borsa dışında satın alınmasına yönelik anlaşmaya vardığını duyurdu.

Türkiye Varlık Fonu (TVF), Kardemir'in sermayesinin yüzde 4,4'ünü hisse başına 13,05 liradan satın almak için anlaşmaya vardı. Fon'un bu sabah Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Kardökmak Kardemir Döküm ile Karçel Karabük Çelik Yapı'nın elinde bulunan toplam 50.3 milyon adet A grubu hisseyi, hisse başına dünkü kapanış fiyatı olan 13,05 liradan almak için anlaşma sağladı. Söz konusu tutar, Kardemir'in sermayesinin yüzde 4,4'üne karşılık geliyor.

Söz konusu işlemin toplam büyüklüğü 656,34 milyon TL olarak kaydedildi.

Kardemir'in A, B ve D grubu olmak üzere üç tip hissesi borsada işlem görüyor. En yoğun işlem gören D grubu hisseler dün 16.23 liradan kapandı.

286 MİLYAR LİRALIK KAYNAK

TVF, 26 Ağustos 2016 tarihinde başbakanlığa bağlı bazı şirketleri bünyesine katarak, yönetmek için kuruldu. TVF, 7 farklı sektörden 26 şirket, 2 lisans ve taşınmazlardan oluşan varlık portföyüne sahip. 286,5 milyar TL yönetilen özkaynağı yönetiyor.

Varlık Fonuna bağlanan şirketler arasında BOTAŞ, Çaykur, Kayseri Şeker, PTT, THY, Türkiye Petrolleri, Eti Maden ve Türkiye Deniz İşletmeleri ile kamu bankaları da yer alıyor. Ancak, Varlık Fonu Sayıştay tarafından denetlenmiyor ve yeni kurulan şirketler de denetlenemeyecek. Fonun denetimini ise denetim şirketleri yapıyor. Varlık Fonu, kârlı kamusal birikimleri satmasıyla da akıllarda. TVF’nin büyük çaplı satışlarının başında Milli Piyango ve Borsa İstanbul geliyor. Ayrıca TVF’nin Borsa İstanbul’daki yüzde 10’luk hissesinin Katar’a satıldığı duyurulmuştu.

DAHA FAZLA