Varank: 'Türkiye Avrupa'da teknolojinin nasıl yıldızı oldu?' şeklinde manşet atıyorlar

Varank: 'Türkiye Avrupa'da teknolojinin nasıl yıldızı oldu?' şeklinde manşet atıyorlar

Bakan Varank, TechAnkara Proje Pazarı etkinliğinde konuştu.

TechAnkara Proje Pazarı etkinliğinde konuşan Bakan Mustafa Varank, "Küresel basın, dünyanın en önemli finans ve ekonomi gazeteleri ‘Türkiye Avrupa'da teknolojinin nasıl yıldızı oldu?' şeklinde manşetler atıyorlar" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kendi Bakanlığının da desteğiyle Ankara'da düzenlenen TechAnkara Proje Pazarı etkinliğine katıldı ve burada açıklamalarda bulundu. Konuşmasında 3 yıl önce Milli Teknoloji Hamlesi'nin kamuoyuyla paylaşıldığını söyleyen Varank, muhalefeti eleştirdi.

"Politikalarımızın genel çerçevesini oluşturan bu dokümanda biz 2023 yılında ülkemizden 10 tane unicorn girişim yani bir milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket çıkarmayı hedef olarak belirlemiştik" diyen Varank, "Bunu duyan muhalifler ne yaptı biliyor musunuz? 'Hayal görmeyin, Türkiye'den unicorn falan çıkmaz' diyerek her zaman yaptıkları gibi bu ülke insanının ve gençlerinin potansiyelini küçümsediler. Ama biz onların artık alışık olduğumuz bu tavırlarına aldırış etmedik, girişimcilerimizle iş birliği içinde çalışmalarımıza tam gaz devam ettik" ifadelerini kullandı. 

'BÜYÜK İLGİ UYANDIRIYOR'

Türkiye'de 6 tane unicorn şirket çıkarıldığını ayrıca bu şirketlerin 2 tanesinin de decacorn olduğunu söyleyen Varank, "Bu güzel gelişmelere içeride ve dışarıda büyük ilgi uyandırıyor. Küresel basın, dünyanın en önemli finans ve ekonomi gazeteleri ‘Türkiye Avrupa'da teknolojinin nasıl yıldızı oldu?' şeklinde manşetler atıyorlar" iddiasında bulundu.

Varank, sözlerinin devamında, "İlk kez böyle böyle bir durumla karşılaştıkları için doğal olarak şaşırmış olabilirler. Ama emin olun şu ortamı görseler yakaladığımız başarıda şaşılacak bir durum olmadığını çok net bir şekilde anlayabilirler" diye konuştu. (İHA)