Van'daki çığ felaketlerinde toplam 41 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Van'daki çığ felaketlerinde toplam 41 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Van Bahçesaray'da çığın altında kalanları arayan arama-kurtarma ekiplerinin de üzerine çığ düşmesi sonucu en az 41 kişi hayatını kaybetti.

Van'ın Bahçesaray ilçesinde salı günü düşen çığın altında kalanları arayan arama-kurtarma ekiplerinin de üzerine çarşamba günü çığ düştü. 24 saatten daha az bir sürede düşen iki çığ nedeniyle en az 41 kişi hayatını kaybetti, 84 kişi de yaralandı.

Dün saat 12.00 sıralarında meydana gelen olay sonrası kurtarma çalışması başlatıldı.

Çalışmalarda 33 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Yaralanan 84 kişi ise hastanelere kaldırıldı.

Akşam saatlerinde ara verilen kurtarma çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. 

Bölgede önce alan taraması yapan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AFAD ekipleri, daha sonra dedektör köpeklerle bölgede arama çalışması yürüttü.

Kurtarma ekipleri 3 cansız bedene daha ulaştı. Böylece ilk çığ felaketindeki 5 kişiyle birlikte toplam can kaybı sayısı 41'e yükseldi. Çığ altında olduğu değerlendirilen 1 itfaiye erini arama çalışmalarına havanın kararması nedeniyle ara verildi.

Çalışmalara yarın sabah, teknik heyetin yapacağı değerlendirme sonrası, başlanacak.

NE OLMUŞTU?

Van'da salı akşamı bir minibüs ve iş makinesinin üzerine çığ düştü. İş makinesi operatörünün çığdan kendi imkanlarıyla çıktığını söyleyen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 kişiyi de arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Dün ise Bahçesaray'da çığ altındaki 2 kişiyi arayan ekiplerin üzerine çığ düştü. Arama-kurtarma çalışmalarına yaklaşık 300 kişinin katıldığı ifade edilirken, ikinci çığın düşmesi sonucu yaklaşık 50 kişinin çığın altında kaldığı aktarıldı.